Τορναρίτης: Άμεση ανάγκη για Σύστημα Ασφάλισης Καταθέσεων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας, της Διάσκεψης για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2019 και της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι Διασκέψεις συνδιοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και την τρέχουσα εξάμηνη Ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων αποτελείται από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού και Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκο Τορναρίτη, καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κ. Άγγελο Βότση και την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά.

Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση του θέματος της Τραπεζικής Ένωσης και των μελλοντικών προκλήσεων, ο κ. Τορναρίτης, τόνισε ότι η ολοκλήρωσή της Τραπεζικής Ένωσης δεν πρέπει να παραμείνει ευσεβής πόθος και ευχολόγιο, αλλά πρέπει να υπάρξει η αναγκαία πολιτική βούληση και δέσμευση, προκειμένου να επιτευχθεί πρόοδος στα πιο ουσιώδη και ευαίσθητα ζητήματα που εκκρεμούν και σχετίζονται με τη μείωση του τραπεζικού κινδύνου και ιδιαίτερα τον επιμερισμό του ανάμεσα στους ευρωπαίους εταίρους.

Ο κ. Τορναρίτης, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα σε συγκρότηση ενός κοινού δημοσιονομικού μηχανισμού προστασίας για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασφάλισης Καταθέσεων, ώστε να παρέχεται ίση προστασία στους καταθέτες ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Εξέφρασε δε την άποψη ότι, πρέπει να παύσει το παράδοξο, όπου η δημοσιονομική εποπτεία και η εξυγίανση επιτελούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η προστασία των καταθετών παραμένει εθνική αρμοδιότητα. Περαιτέρω, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση της Κύπρου η οποία ως κατέβαλε ακριβό τίμημα από την παραδοξότητα αυτή λόγω της οικονομικής και τραπεζικής κρίσης.

Η Ευρώπη, είπε ο κ. Τορναρίτης, πρέπει να θωρακίσει την Τραπεζική Ένωση με τους κανόνες της πειθαρχίας και της αλληλεγγύης. Επεσήμανε δε ότι η υιοθέτηση των μέτρων αυτών θα αποτελέσει χειροπιαστή απόδειξη κοινοτικής αλληλεγγύης προς τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και τους ευρωπαίους πολίτες, που παρά την μέχρι τώρα πρόοδο, εξακολουθούν να ταλανίζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος, τέλος, στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές, κάλεσε τους ευρωπαίους πολίτες, να ενισχύσουν τις φιλοευρωπαϊκές τάσεις και να αναχαιτίσουν τις αντιδραστικές και συκοφαντικές δυνάμεις που πολεμούν την ΕΕ, που αποτελεί το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι.

Πηγή: philenews

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:19

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.