Πρώτη προβολή εδρών για τη σύνθεση του νέου ΕΚ

Το ΕΚ δημοσίευσε μια πρώτη δέσμη προβολών για το πώς θα μοιάζει η επόμενη σύνθεσή του με βάση δεδομένα από εθνικές δημοσκοπήσεις που συγκεντρώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2019. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από επιλεγμένες, αξιόπιστες δημοσκοπήσεις που διενήργησαν σχετικοί εθνικοί οργανισμοί και συνδυάστηκαν από την Kantar Public εκ μέρους του Κοινοβουλίου.

Τα κόμματα έχουν ενσωματωθεί σε πολιτικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν ήδη ή με βάση υπάρχοντες δεσμούς με το σχετικό ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Όλα τα νέα κόμματα και κινήματα που δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους κατηγοριοποιήθηκαν ως «άλλα».

Προβάλλοντας τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ επί των εδρών του κοινοβουλίου μετά το Brexit, παρατηρούμε ότι η επόμενη σύνθεση θα αντικατοπτρίζει ένα πολιτικό τοπίο πιο κατακερματισμένο από ποτέ. Σημειώνεται ότι το επόμενο ΕΚ θα έχει λιγότερους ευρωβουλευτές (705) από το απερχόμενο (751).
Δεδομένα ανά χώρα προς διάθεση

Όλα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα μέσω του δημοσιογραφικού φακέλου σε μορφή Excel, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους καταλόγου για δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα κράτη μέλη. Το αρχείο θα παρέχει πλήρεις πληροφορίες για τα εθνικά κόμματα, τα ονόματά τους, τους πολιτικούς τους δεσμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα αποτελέσματά τους στις τελευταίες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές, καθώς και το επίπεδο στήριξης προς αυτά με βάση τις συγκεντρωμένες δημοσκοπήσεις. Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις συμπεριλαμβάνουν στα στοιχεία ταυτότητάς τους τον οργανισμό που συνέλλεξε τα δεδομένα, το μέγεθος του δείγματος και τις ημερομηνίες συλλογής.

Το ΕΚ θα εκδίδει ανανεωμένες προβολές κάθε δύο εβδομάδες μέχρι το τέλος του Απριλίου και σε εβδομαδιαία βάση κατά τη διάρκεια του Μαΐου μέχρι και το βράδυ των εκλογών. Θα δημοσιευτούν επίσης παραστάσεις νίκης στις 26 Μαΐου για όποιες χώρες ακολουθούν αυτή την πρακτική και όπου οι κάλπες έχουν κλείσει, ενώ από τις 18.00 (τοπική ώρα) και κάθε μία ώρα θα γίνονται διαθέσιμα προσωρινά αποτελέσματα από όλα τα κράτη μέλη.

Οι πρώτες άμεσες ευρωπαϊκές εκλογές πραγματοποιήθηκαν πριν 40 χρόνια, στις 12 Ιουνίου 1979. Οι φετινές εκλογές θα είναι οι σημαντικότερες στην ιστορία του ΕΚ, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική ατμόσφαιρα, τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Βρετανίας και τις μεγάλης κλίμακας πολιτικές και διασυνοριακές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν στις 23 - 26 Μαΐου για να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:19

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.