Διεκδικούμε την Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας

Πολύ έντονο ενδιαφέρον δείχνει η Κύπρος και ιδιαίτερα η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για την εγκατάσταση στη χώρα μας της υπό σύσταση Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (European Labour Authority), η λειτουργία της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019, ενώ ζεστό ενδιαφέρον δείχνει και η Σλοβακία. Να σημειώσουμε πως το θέμα συζητήθηκε και στην πρόσφατη σύνοδο των Med-7 ενώ πρόσφατα έκανε δηλώσεις και ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως πληροφορείται το Insider η ΟΕΒ με δική της πρωτοβουλία, απέστειλε τρεις επιστολές, προς τα πλέον αρμόδια θεσμικά όργανα της Ε.Ε. Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου κ. Donald Tusk, τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Jean-Claude Juncker και την Πρωθυπουργό της Ρουμανίας κα Viorica Dancila, χώρα που προεδρεύει αυτού του εξαμήνου του Συμβουλίου της Ε.Ε. Επιπλέον, η ΟΕΒ απέστειλε επιστολές προς τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Business Europe (του οποίου μέλος είναι η ΟΕΒ), κ.κ. Pierre Gattaz και Markus J. Beyrer, αντιστοίχως.

Παράλληλα, έχει σταλεί και επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, στην οποία επεξηγείται το σκεπτικό της ΟΕΒ γιατί πρέπει να εγκατασταθεί η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Αρχή στην Κύπρο.

Στις επιστολές της ΟΕΒ προς τον κ. Junker αλλά και προς την κα Αιμιλιανίδου, αναφέρεται πως η τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια εντός της Ε.Ε, είναι να δημιουργούνται διάφορες Ευρωπαϊκές Αρχές στην περιφέρεια της Ευρώπης, ώστε να ενισχύονται τα κράτη μέλη και να ενδυναμώνεται παράλληλα η ιδέα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η ΟΕΒ επισημαίνει παραδείγματα όπως η τοποθέτηση της Frontex στην Πολωνία το 2016, του eu-LISA στην Εσθονία το 2012, του ACER στη Σλοβενία του 2011, του EASO στην Μάλτα το 2011, του ΕΙΤ στην Ουγγαρία του 2010 και του BEREC στην Λετονία το 2010. Αντιθέτως, σημειώνεται πως στην Κύπρο δεν υπάρχει καμία Ευρωπαϊκή Αρχή.

Στις επιστολές τις οποίες υπογράφουν τόσο ο πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Γιώργος Πέτρου όσο και ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Αντωνίου τονίζεται ότι με τις 150 θέσεις που αναμένεται να δημιουργηθούν από την σύσταση και εγκατάσταση της πιο πάνω υπηρεσίας στην Κύπρο θα βοηθηθεί σημαντικά μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος, η οποία ακόμα προσπαθεί να αντεπεξέλθει από την πρόσφατη οικονομική κρίση, σε αντίθεση με μεγαλύτερα κράτη της Ε.Ε, που ένας τέτοιος αριθμός θα είναι αμελητέος για τα δικά τους μεγέθη.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.