Συνάντηση Συλικιώτη με Υπουργούς Ρουμανίας

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ρουμανίας, A. Petrescu, στις Βρυξέλλες.


Ο κος Peterscu ευχαρίστησε τον κ. Συλικιώτη για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ως εισηγητής εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του τριλόγου αναφορικά με την έκθεση για τα ανοικτά δεδομένα. Τόνισε μάλιστα την ικανοποίησή του για το τελικό κείμενο που συμφωνήθηκε, το οποίο όπως τόνισε διασφαλίζει πως τα δεδομένα του δημοσίου τομέα θα δίνονται δωρεάν προς όφελος της κοινωνίας αλλά και για στήριξη των ΜμΕ και των νέων αναδυόμενων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας του Ευρωκοινοβουλίου, ο κος Συλικιώτης είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει και με τον Υπουργό Ενέργειας της Ρουμανίας, κ. A. Anton. Κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Ρουμανικής Προεδρίας, ο κος Anton ενημέρωσε πως προωθείται η συζήτηση για την αναθεώρηση της οδηγίας για το φ.α. ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία με Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν το συντομότερο δυνατό.

Μιλώντας ως εισηγητής στα θέματα ενέργειας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως το πιο σημαντικό είναι να υπερβεί η ΕΕ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην ενεργειακή τροφοδοσία και να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε, είναι σημαντικό να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών στην διαμόρφωση της ενεργειακής τους πολιτικής και να δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση των εγχώριων πηγών φ. α. της Ένωσης, όπως για παράδειγμα των σημαντικών κοιτασμάτων στην Ανατ. Μεσόγειου.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως δεν αρκεί να τίθεται ως προτεραιότητα από την Ρουμανική προεδρία η βελτίωση των υποδομών και των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας καθώς, όπως εξήγησε, πολλές φορές ενώ υπάρχουν οι υποδομές, τα δίκτυα και οι αγωγοί, τα νοικοκυριά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγκαταστήσουν τα συστήματα που απαιτούνται για αξιοποίηση της φθηνής ενέργειας. Έτσι, συμπλήρωσε, η παροχή ενέργειας στους πολίτες δεν μπορεί να διασφαλιστεί ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Κατέληξε λοιπόν πως είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός ορισμός για την ενεργειακή φτώχεια μαζί με ένα σύνολο κοινών κριτηρίων ώστε να προωθηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας σε όλα τα κράτη της Ένωσης.

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:56

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.