Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ υιοθέτησαν συμπεράσματα για τη Νικαράγουα

To Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών των 28 της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει από το πρωί στις Βρυξέλλες, ενέκρινε συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση στη Νικαράγουα.


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ΥΠΕΞ, από τον Απρίλιο του 2018, "οι διαδηλώσεις στη Νικαράγουα καταστέλλονται βίαια από τις δυνάμεις ασφαλείας και τις κυβερνητικές ένοπλες ομάδες, οι οποίες οδήγησαν σε συγκρούσεις με αρκετές εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, αλλά και στη σύλληψη εκατοντάδων πολιτών, με εκτεταμένες παρατυπίες και αυθαιρεσίες στις κρατήσεις και στις δικαστικές διαδικασίες".

Το Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι "τα πρόσφατα μέτρα που αφορούν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών που επιτείνουν την πολιτική και κοινωνική κρίση".

Η ΕΕ "καταδικάζει σθεναρά" την καταστολή του τύπου και της κοινωνίας των πολιτών και "τη χρήση αντιτρομοκρατικών νόμων για την καταστολή των διαφωνούντων απόψεων στη Νικαράγουα".

Τα συμπεράσματα υπενθυμίζουν ότι η ΕΕ έχει υποστηρίξει τις περιφερειακές προσπάθειες για τη διασφάλιση λογοδοσίας για όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον Απρίλιο του 2018. "Δεν μπορεί να υπάρξει συμφιλίωση χωρίς έναν διαφανή, συνεκτικό και εποικοδομητικό εθνικό διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών και δικαιοσύνης για όλα τα θύματα", καταγράφουν οι 28.

"Η ΕΕ πιστεύει ότι ο πραγματικός διάλογος και η διαπραγμάτευση, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης εκλογικών μεταρρυθμίσεων για τη διασφάλιση αξιόπιστων εκλογών που ανταποκρίνονται στα διεθνή δημοκρατικά πρότυπα, είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της τρέχουσας κρίσης και ανταπόκρισης στις επείγουσες ανάγκες και προσδοκίες του λαού της Νικαράγουα", αναφέρουν οι 28, και υπογραμμίζουν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια διαμεσολάβηση αποδεκτή από όλους τους ενδιαφερομένους και τις εκλογικές μεταρρυθμίσεις.

Το Συμβούλιο υπογραμμίζει τέλος ότι "είναι πρόθυμο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα πολιτικής του προκειμένου να συμβάλει σε μια ειρηνική διαπραγμάτευση από την τρέχουσα κρίση και να αντιδράσει στην περαιτέρω επιδείνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου".

Πηγή:KYΠΕ

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:59

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.