Brexit: «Απογοήτευση» για το plan b της Μέι

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ για το «plan B» της Τερέζα Μέι για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.   «Δεν προοδεύουμε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε η Μπάρλεϊ στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk. 


Tο plan B, το οποίο παρουσιάστηκε από τη Μέι χθες στο βρετανικό κοινοβούλιο, δεν περιείχε ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, αλλά ήταν περισσότερο μια προσπάθεια της Βρετανίδας πρωθυπουργού να καθησυχάσει τους ευρωσκεπτικιστές για το ιρλανδικό σύνορο. 

  Η υπό εξέταση διμερής συμφωνία προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας θα προσπαθήσουν να συμφωνήσουν το δικό τους σχέδιο για να διατηρήσουν ανοιχτό το σύνορο με την Β.Ιρλανδία μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. 

 Εκτιμάται ότι μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να απομακρύνει την ανάγκη να τεθεί στη ισχύ το backstop που, στη συμφωνία της Τερέζα Μέι, έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός του κόμματός της, αλλά και στο μικρό βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP - σύμμαχο της κυβέρνησης στη Βουλή.   

Σύμφωνα με τους Sunday Times, υπό τη νέα διευθέτηση η Βρετανία θα μπει σε προσωρινή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και η Βόρεια Ιρλανδία θα συμμορφωθεί με τους κανόνες για τα αγαθά, μέχρι να επιτευχθεί μία μετέπειτα συμφωνία.

Ο εναλλακτικός μηχανισμός θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στα σύνορα Β.Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.

Πηγή: www.lifo.gr

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.