Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %19 %564 %2019 %14:%Ιαν

Το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε τους υποψήφιους του για τις ευρωεκλογές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε σημερινή της συνεδρία κατέληξε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:


Γεωργίου Κ. Γιώργος
Βουλευτής ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις της επαρχίας Λάρνακας, Φιλόλογος, 55 χρονών

Γεωργίου, Χρύσανθος (Άθως)
Ιατρός-Χειρουργός, Πρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, 48 χρονών

Kızılyürek Niyazi
Πανεπιστημιακός, Καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Κύπρου, 59 χρονών

Κουκουμάς Γιώργος
Νομικός, Συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 35 χρονών

Νικολάου Μαρίνα
Πολιτική Επιστήμονας, Μέλος Γραμματείας Ομάδας Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, 32 χρονών

Συλικιώτης Νεοκλής
Ευρωβουλευτής, Μηχανολόγος Μηχανικός, 59 χρονών

Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 του Γενάρη στις 10:00 π.μ. στο Hilton Park.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για το ψηφοδέλτιο αποτελεί την κορύφωση μιας πολύμηνης διαδικασίας, την οποία το ΑΚΕΛ ακολούθησε στη βάση του καταστατικού που έχει».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η διαδικασία ξεκίνησε από τις κομματικές ομάδες βάσης στις οποίες τα μέλη αλλά και φίλοι του κόμματος κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις ευρωεκλογές και τις προτάσεις τους για υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ».

«Ο μακρύς κατάλογος των υποψηφίων που προτάθηκαν από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μαζεύτηκαν κατά επαρχία, έγινε επαφή με όλους τους προτεινόμενους, όσοι αποδέχθηκαν έγινε αξιολόγηση και στάληκαν στην Κεντρική Επιτροπή. Στο επίπεδο του Πολιτικού Γραφείου έγινε χθες μια συζήτηση και αξιολόγηση όσων δέχθηκαν να τρέξουν στη διαδικασία…» πρόσθεσε.

Μετά τη συζήτηση και αξιολόγηση, συνέχισε, τα ονόματα τέθηκαν σήμερα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής. «Κατόπιν συζήτησης έγινε μυστική ψηφοφορία και τελικά διαμορφώθηκε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που έχετε μπροστά σας».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «το ψηφοδέλτιο πληροί τις προδιαγραφές που το καταστατικό του κόμματος προνοεί αλλά και τις προδιαγραφές του σχεδιασμού που έχουμε κάνει. Δηλαδή, θέλουμε ένα ψηφοδέλτιο που να εκφράζει τη φυσιογνωμία του ΑΚΕΛ, ένα ψηφοδέλτιο που να περιλαμβάνει νέο αίμα, νέους ανθρώπους, ένα ψηφοδέλτιο που να περιλαμβάνει ανθρώπους που γνωρίζουν την Ευρώπη, τα προβλήματα, τα καθήκοντα και την ανάγκη για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών».

"Το ΑΚΕΛ και σ΄αυτές τις εκλογές θα προβάλει την ανάγκη όπως μέσα από την προοδευτική προσέγγιση και την διεκδίκηση να πετύχουμε και για την Ευρώπη και τους ευρωπαϊκούς λαούς αλλά πρωτίστως μέσα από τη διεκδίκηση να πετύχουμε για την Κύπρο μας και το λαό μας», είπε.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι με βάση το νόμο, οι περίπου 72,000 Τ/κ που κατέχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για να ψηφίσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %19 %565 %2019 %14:%Ιαν