Οι ημερομηνίες-σταθμός μέχρι τις Ευρωεκλογές του Μαΐου

Στους μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές του ερχόμενο Μαΐου, το ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει πολλές σημαντικές νομοθετικές προτάσεις, ενώ ενώπιων του θα παρουσιαστούν οι Πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Φινλανδίας, της Ιταλίας και της Σλοβακίας. Ιστορικός θα είναι και ο Μάρτιος, καθώς αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το όραμα των αρχηγών των κρατών μελών

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα συνεχίσουν, προσκεκλημένοι από τον Πρόεδρο του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, να παρουσιάζουν στην ολομέλεια το όραμά τους για το μέλλον της Ευρώπης και να το συζητούν με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα στην πρώτη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τον Ιανουάριο θα γίνει συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Pedro Sánchez και στη δεύτερη σύνοδο με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Juha Sipilä (Φινλανδία). Στο πλαίσιο της δεύτερης συνόδου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Giuseppe Conte.

Στην ολομέλεια του Μαρτίου θα γίνει συζήτηση με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Peter Pellegrini.

Μάρτιος - Προεκλογική περίοδος και Brexit

Ιστορική μέρα η 29η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον ίδιο μήνα αρχίζει και η προεκλογική περίοδος για τις Ευρωεκλογές.

Τελευταία Ολομέλεια τον Απρίλη

Τελευταία ολομέλεια του απερχόμενου Κοινοβουλίου είναι η 18η Απριλίου, ενώ κατά τη διάρκεια του Απρίλη και του Μάη, θα πραγματοποιούνται τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων.

Οι ψηφοφόροι στα 27 κράτη μέλη θα ψηφίσουν για τους 705 ευρωβουλευτές του νέου Κοινοβουλίου στις 23-26 Μαΐου (Κυριακή 26 Μαίου στην Κύπρο).

Ζωντανή δημοκρατία: Τοπικές συζητήσεις

Η πολιτικά ουδέτερη πλατφόρμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω», διαθέσιμη σε 24 γλώσσες στο διαδίκτυο, θα επιτρέψει τον δημόσιο διάλογο με σκοπό να ενθαρρύνει την κινητοποίηση και ενεργό συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:19

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.