Η Κύπρος στις 10 κορυφαίες ειδήσεις του EuObserver

Τις δέκα κορυφαίες ειδήσεις της για το 2018 παρουσιάζει η ομάδα του EuObserver, που εδρεύει στις Βρυξέλλες αλλά έχει και ανταποκριτές στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο νούμερο 5 του σχετικού καταλόγου η Κύπρος.


Συγκεκριμένα, η τελευταία γεμάτη χρονιά της Κομισιόν υπό την ηγεσία Γιούνκερ, λίγο πριν τη διεξαγωγή των θυελλωδών ευρωεκλογών, επικεντρώθηκε στο Brexit, στη μετανάστευση και στις «ανελεύθερες» πολιτικές κάποιων κρατών-μελών.

Σύμφωνα πάντα με τον EuObserver, τα τρία αυτά κεφάλαια θέτουν την ατζέντα των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

Στο διά ταύτα, ο EuObserver, γνωστός για την αιχμηρή κριτική του, τοποθετεί την Κύπρο στο νούμερο 5 των κορυφαίων ειδήσεων για το 2018, χωρίς, όπως σημειώνεται στην εισαγωγή, να θεωρείται πιο διαβασμένη ή πιο δημοφιλής.

Όπως σημειώνεται, αν και η Ουγγαρία και η Πολωνία τράβηξαν το ενδιαφέρον με «το πιο μαλακό υπόβαθρο διαφθοράς», με δολοφονίες και ολιγαρχίες, η Μάλτα και η Κύπρος δεν «απέδρασαν» από την προσοχή του EuObserver. Με αναφορά και στις πωλήσεις διαβατηρίων, η σχεδόν 4.000 λέξεων έκθεση για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα και τα ρωσικά δεσμά, «διαβάζεται σαν θρίλερ του Τζον Λε Καρρέ», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Στο νούμερο 10 δεσπόζει το σκάνδαλο του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόσο και οι κρυφές συναντήσεις του με τωρινούς επιτρόπους.

Στο νούμερο 9, τα οκτώ μέλη της Ευρωβουλής και τα αδήλωτα έξοδα 540 συναδέλφων, που οδήγησαν στην απόφαση των Ευρωβουλευτών να αστυνομεύονται.

Στο νούμερο 8 η αξιοσημείωτη πρόσληψη του πρώην Βρετανού καγκελάριου Τζορτζ Όσμπορν από την Black Rock και τα 2.1 τρισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για το πανευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό ταμείο.

Στο 7 η «αντισημιτική» καμπάνια του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν εναντίον του Τζορτζ Σόρος και οι απειλές του προς το Ευρωκοινοβούλιο: «Αποδεχτείτε με ή θα ιδρύσω ένα λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα».

Στο νούμερο 6, η έκδοση του βιβλίου του Κερτ Ντεμπέφ, «Γιατί έρχεται ο πόλεμος», ενώ στο 4 το ρεπορτάζ του EuObserver για την αχίλλειο φτέρνα της ΕΕ, την ασφάλεια της εναέριας κυκλοφορίας.

Στο νούμερο 3, η είδηση για το πώς το Μαρόκο αντιστρατεύεται την ΕΕ για τη διεκδίκηση της Δυτικής Σαχάρας.

Και ο Ερντογάν στη λίστα του EuObserver. Στο νούμερο δύο «οι θάλαμοι βασανιστηρίων» του Τούρκου προέδρου.

Στην κορυφή της λίστας ο Γενικός Γραμματέας της Κομισιόν, Martin Selmayr, ο οποίος «υπερέβην τα όρια του νόμου», αφήνοντας ορατό ολόκληρο τον κατάλογο των ιδιωτικών αριθμών κινητής τηλεφωνίας των Επιτρόπων της ΕΕ.

Πηγή: philenews/euobserver.com

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:33

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.