Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Παυλόπουλου-Γιούνκερ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις Βρυξέλλες. Οι δύο άντρες είχαν μία εξαιρετική συνάντηση και αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις τους στη συνέντευξη Τύπου.

Γιούνκερ: «Τιμώ και θαυμάζω τον ελληνικό λαό»

«Τιμώ και θαυμάζω αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός στη διάρκεια της κρίσης. Έπρεπε να δώσουμε απαντήσεις για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Η Ελλάδα ήταν δομικά και διαρθωτικά μέλος της Ένωσης και πάντα ήμουν κατά όλων αυτών που ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. Ήμασταν πολλοί αυτοί που υποστηρίξαμε την Ελλάδα. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη. Η Ελλάδα έχει στον φετινό προϋπολογισμό πρόγραμμα που δεν της επιβάλλαμε αλλά το βγάλαμε μαζί. Συζητήσαμε τα περιφερειακά προβλήματα με τον ΠτΔ. Χάρηκα που τον είδα τον φίλο μου και θα παραμείνουμε φίλοι ό,τι και να γίνει» είπε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ.

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η επιλογή Γιούνκερ το 2014 ήταν σωτήρια για την ΕΕ»

«Έχω πλήρη συνείδηση πως δεν καλέσατε εδώ τον Π.Παυλόπουλο αλλά καλέσατε την Ελλάδα. Με τιμά η γραβάτα που φοράτε. Θέλω να τονίσω όλα όσα έχετε κάνει εσείς και η επιτροπή σας για την Ελλάδα. Ήσαστε ειλικρινής όταν είπατε όσα έπρεπε σε στιγμές δύσκολες όχι μόνο για τη δική μου χώρα αλλά για όλη την Ευρώπη. Η προεδρία σας συνδέεται με ένα ρητό που σχετίζεται και με τους επιτρόπους σας. Επέλεξα τον Πολ Γκουζέν που έλεγε ότι πρέπει να ζούμε όπως σκεφτόμαστε αλλιώς αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όπως ζήσαμε.

Οφείλω να ομολογήσω τούτο και το λέω όχι ως Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ως πρόεδρος μια ευρωπαϊκής χώρας. Αποδείχτηκε και αποδεικνύεται συνεχώς πως η επιλογή Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως προέδρου της ΕΕ το 2014 δεν ήταν μόνο μια σώστη επιλογή, ήταν κυριολεκτικά σωτήρια επιλογία για την πορεία της Ένωσης. Είστε ένας Ευρωπαίος ηγέτης και αυτό θα μείνει. Εσείς και η Επιτροπή ασκήσατε τα καθήκοντά σας στην πιο δύσκολη περίοδο της ΕΕ από τότε που ιδρύθηκε η Ευρωζώνη.

Ξέρω πως δεν είμαι αρεστός με αυτό που θα πω, αλλά θα το πω κύριε Γιούνκερ. Ασκήσατε τα καθήκοντά σας, υπερασπιζόμενος τηνς Ευρώπη χωρίς να έχετε τη συμπαράσταση ηγετών κρατών της ΕΕ. Δεν είχατε συμπαράσταση που θα έπρεπε, σε κρίσιμα θέματα. Δεν το υπολόγισατε, πήρατε το κόστος και αποδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής φυσιογνωμίας σας» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη συμβολή Γιούνκερ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Πως κατάλαβε ότι η παραμονή της Ελλάδας θα έκρινε τη συνοχή ολόκληρης της Ευρώπης. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «και η Ευρώπη έχει μεγάλη ανάγκη την Ελλάδα».

Πηγή:Euronews

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:45

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.