Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %05 %428 %2018 %11:%Δεκ

DiscoverEU: μια ακόμα πρωτοβουλία του ΕΚ για νέους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο δεύτερός γύρος εγγραφών για δωρεάν εισιτήρια τρένου προκειμένου να γυρίσεις την Ευρώπη, έχει ανοίξει!

Αν είσαι 18, Ευρωπαίος πολίτης και θέλεις να ανακαλύψεις την Ευρώπη και την κουλτούρα της αυτή είναι η ευκαιρία σου.

Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας (EYE) και χάρη στην υποστήριξη των βουλευτών του ΕΚ, 20.000-30.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αργότερα θα επωφεληθούν περισσότεροι νέοι από μία ακόμα πρωτοβουλία με την ονομασία "Ανακαλύψτε την ΕΕ".

Σχετικά με το «Ανακαλύψτε την ΕΕ»

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, στις 13.00 (ώρα Ελλάδος).

Περίπου 12.000 συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου αιτήσεων μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι Ευρωπαίοι που την 31η Δεκεμβρίου του 2018 θα είναι 18 χρονών.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταξιδεύουν από 1 έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον μία χώρα της ΕΕ.
Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο, αλλά και με λεωφορείο και πλοίο, για να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση. Οι πτήσεις θα επιτρέπονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς (π.χ. άτομα που προέρχονται από πολύ απομακρυσμένες περιοχές).

Οι συμμετέχοντες με μειωμένη κινητικότητα ή / και ειδικές ανάγκες ενδέχεται να επιλεγούν για την παροχή πρόσθετης βοήθειας (π.χ. κόστος για άτομο-συνοδό ή σκύλο-συνοδό για άτομα με προβλήματα όρασης).

Η υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ισχυρό υποστηρικτή της ιδέας των δωρεάν εισιτηρίων τρένων για τους 18χρονους Ευρωπαίους, υιοθετώντας τρία ψηφίσματα που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να βιώσουν την διαφορετικότητα της Ευρώπης, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον και να μάθουν περισσότερα για την Ευρώπη. Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν πως ενθαρρύνοντας τους νεαρούς ευρωπαίους πολίτες να ταξιδεύουν στην ΕΕ και να συναντήσουν ανθρώπους από άλλες χώρες, θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και θα ενισχύσουν τις κοινές αξίες της ΕΕ.

 

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %05 %526 %2018 %13:%Δεκ