EE: €34, 5 εκατ. για διευκόλυνση επανένωσης της Κύπρου

Πρόγραμμα δράσης για την τουρκοκυπριακή κοινότητα για το 2018 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το νέο ετήσιο πρόγραμμα ανέρχεται στα 34, 5 εκατ. ευρώ «για να διευκολυνθεί η επανένωση της Κύπρου μέσω της ενθάρρυνσης της οικονομικής ανάπτυξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ολοκλήρωση της νήσου, τη βελτίωση των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και με την ΕΕ, καθώς και την προετοιμασία για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Στις προτεραιότητες του προγράμματος περιλαμβάνεται η συνεχής στήριξη της προετοιμασίας και της χρηματοδότησης βασικών έργων υποδομής και της προστασίας του περιβάλλοντος, κυρίως στον τομέα της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης των υδάτων.

Επιπρόσθετα, έχουν προγραμματιστεί μέτρα για την ανάπτυξη ενός πιο ευνοϊκού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και τη βελτίωση του πνεύματος καινοτομίας.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή, η στήριξη της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας θα παρέχεται μέσω της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών για την επαγγελματική εκπαίδευση και μέσω ενός προγράμματος μεγάλης κλίμακας για επιστημονικά εργαστήρια στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, θα προωθηθούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τη διάθεση σημαντικών κονδυλίων στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων και την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Επιπλέον, «ένας ειδικός μηχανισμός στήριξης των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών θα τις βοηθήσει να υλοποιήσουν πιο αποτελεσματικά τις δραστηριότητές τους, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη διαδικασία επανένωσης. Ο μηχανισμός θα παρέχει επίσης ένα βιώσιμο σύστημα για τη διατήρηση των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς», τονίζει η Επιτροπή.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξηγεί πως το πρόγραμμα, θα εξασφαλίσει τη συνέχιση των δραστηριοτήτων πληροφόρησης και επικοινωνίας της ΕΕ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Πηγή: Φιλελεύθερος

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:10

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (17)
21:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.