Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %28 %423 %2018 %11:%Νοε

Προς τοποθέτηση ο τροποποιητικός νόμος για τις Ευρωεκλογές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών συζήτησε σήμερα τροποποιητικό νομοσχέδιο για εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ελένη Μαύρου, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς τελική τοποθέτηση των μελών της Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο προνοεί την κατάργηση διατάξεων που αφορούν την υποχρεωτική ψηφοφορία, ενώ γίνεται κατ’ αναλογία εφαρμογή των ειδικών εκλογικών αδικημάτων που προνοούνται στο άρθρο 37(1) του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου.

Επιπρόσθετα διαλαμβάνεται η κατάργηση διατάξεων που πιθανόν να παρακωλύουν την ομαλή διενέργεια των εκλογών σε ειδικά κέντρα Τουρκοκυπρίων σε περίπτωση μαζικής συμμετοχής τους στις εκλογές.

Η διάταξη αυτή προκαλεί την αντίδραση του ΕΛΑΜ, το οποίο θα καταθέσει σχετική τροπολογία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, είπε πως στην εξέταση το κόμμα κατέθεσε σχετική «τροπολογία με την οποία διορθώνουμε μια στρέβλωση που υπάρχει στο σχετικό νόμο όπου με λάθη και παραλείψεις αναγνωρίζουμε την κατοχή αλλά ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε και μετατρέπουμε τον παράνομο τον παράνομο σφετεριστή των περιουσιών μας σε χρήστη».

Κατά τον κ. Γεάδη, με την πρόνοια για την αυτόματη εγγραφή των Τ/κ που διαμένουν στις περιοχές που δεν ελέγχονται από τη Δημοκρατία στον εκλογικό κατάλογο, «οι Τ/κ που διαμένουν στα σπίτια των γονιών και των παππούδων μας εγγράφονται ταυτόχρονα και αναγνωρίζουμε ότι είναι χρήστες της περιουσίας μας».

Πηγή:KYΠΕ

EU4U 500px 200px

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %28 %460 %2018 %12:%Νοε