H Ιταλία στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών οργάνων

Η Κομισιόν αναμένεται  να υιοθετήσει δύο κείμενα για την Ιταλία. Το πρώτο θα αφορά την αξιολόγηση της για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ρώμης. Το δεύτερο αφορά την έκθεση βάσει του άρθρου 126 παρ. 3 της Συνθήκης της Λισαβώνας το οποίο θα επιδιώξει να εξετάσει την δημοσιονομική κατάσταση της Ιταλίας.

Η έκθεση αυτή θα είναι το πρώτο βήμα της εφαρμογής της διαδικασίας «υπερβολικού ελλείμματος». Το Παρίσι και το Βερολίνο θέλουν τον νέο προϋπολογισμό να μπει σε εφαρμογή έως το 2021, ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρυνό Λεμέρ σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Γερμανο ομόλογό του, Όλαφ Σολτς. Ο προϋπολογισμός θα βοηθήσει να «προωθηθεί μεγαλύτερη σύγκλιση» και να «υπάρξει μια σταθεροποιητική λειτουργία» που θα μπορούσε να απορροφήσει τα ξαφνικά οικονομικά σοκ, προσέθεσε.

Ως «αντίποινα» ο Ματέο Σαλβίνι απείλησε κατά τη δική του τακτική… να θέσει βέτο στον επόμενο 7ετη προϋπολογισμό της Ε.Ε. «Αν τελικά καταλήξει αρνητικό για την Ιταλία, κάτι που τελικά φαίνεται ότι θα γίνει, δεν θα στηρίξουμε καμία πρόταση» είπε στο Μιλάνο. Απαντούσε… στην πρόταση των Γαλλο- Γερμανών πως τα μελλοντικά κονδύλια από οποιονδήποτε προϋπολογισμό της Ευρωζώνης θα «απελευθερώνονται» μόνο αν τα κράτη – μέλη συμβιβάζονται με τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι παρότρυνε τον Σαλβίνι να «σπάσει» τη συμμαχία με τους Πεντάστερους και να επιστρέψει στην «οικογένειά» του την Φόρτσα Ιτάλια. «Αν η κυβέρνηση πέσει, τότε θα επιστρέψουμε στην πλειοψηφία της κεντροδεξιάς» δήλωσε στη Messagero. Προσέθεσε ότι ελπίζει να είναι στην κυβέρνηση «αμέσως μετά τις ευρωεκλογές». Κατά την ανάλυση του Ταγιάνι… η σημερινή κυβέρνηση είναι στα πρόθυρα «διαζυγίου». Οι Πεντάστεροι θα πρέπει να κατηγορηθούν γιατί αυτή επιδιώξαν την απομόνωση της χώρας, όπως είπε.

Πηγή: athina984.gr

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:22

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.