Ποιος είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ και η αντζέντα για τις Ευρωεκλογές

Ο 46χρονος Βαυαρός με τις «ευλογίες», μεταξύ άλλων, της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του Αυστριακού ομολόγου της, Σεμπάστιαν Κουρτς επικράτησε του αντιπάλου του, Φινλανδού Αλεξάντερ Στουμπ, εξασφαλίζοντας 492 από τις 619 ψήφους των αντιπροσώπων του ΕΛΚ.

«Βρίσκομαι εδώ για να ζητήσω όχι μόνο την στήριξή σας ως υποψήφιος, αλλά και την εντολή σας, την εντολή να αλλάξω την Ευρώπη!» τόνισε ο ίδιος κερδίζοντας το ευρύ χειροκρότημα των παριστάμενων.

Μέλος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) εκπροσωπεί τη Γερμανία στο ευρωκοινοβούλιο από το 2004 και είναι ο πρόεδρος του ΕΛΚ. Θεωρείται μετριοπαθής που έχει τη δυναμική να γεφυρώσει τη διαιρεμένη, αποδυναμωμένη από την ενίσχυση των άκρων, συντηρητική παράταξη.

«Είναι ισχυρός κι έχει γνώση του ευρωκοινοβουλίου εκ των έσω», σημειώνει το Bloomberg, υπογραμμίζοντας: «Ο Βέμπερ θα μπορούσε να γίνει ο ‘γεφυροποιός’ με την επαναστατημένη περιφέρεια της Ευρώπης: Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ‘ηγέτης’ των εθνικιστών της ανατολικής Ευρώπης, του οποίου το κόμμα είναι μέλος του ΕΛΚ, τον θεωρεί ως έναν άνετο συνομιλητή».

Το μεταναστευτικό θα είναι υψηλά στην ατζέντα του Βέμπερ. «Είναι ένα θέμα που μπορεί να γκρεμίσει την Ευρώπη», άλλωστε, όπως εύγλωττα τονίζει αξιωματούχος του ΕΛΚ.

Επιπλέον και σε αντίθεση με τον νυν πρόεδρο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο ίδιος έχει προαναγγείλει, σε συνέντευξή του στην αυστριακή Der Standard, τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Αν οι πολίτες της ΕΕ εκλέξουν το ΕΛΚ και εμένα, θα ταχθούμε υπέρ της λήξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και υπέρ της μετάβασης σε διαπραγματεύσεις για μία εταιρική σχέση».

 Ο Βέμπερ στηρίζει την δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού έως το 2030, τη θέσπιση συστήματος προστασίας των εξωτερικών συνόρων και επένδυση στην καινοτομία και την ανάπτυξη υποδομών.

Πηγή: Bloomberg

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.