Ευρωκοινοβούλιο: Η αντζέντα της εβδομάδας 29/10-4/11

Τα θέματα που θα απασχολήσουν, αλλά και το που θα βρεθούν και γιατί οι αντιπροσωπείες των επιτροπών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα. Μια πλούσια αντζέντα συναντήσεων με το δυναμικό παρόν του Ευρωκοινοβουλίου.

Αντιπροσωπείες 

Ο.Η.Ε/Ανθρώπινα δικαιώματα. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέβη στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών António Guterres και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ώπου συζητήθηκε ενας μεγάλος αριθμός ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων της ειρήνης και ασφάλειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρόληψης των συγκρούσεων. (Δευτέρα και Τρίτη).

Παγκόσμια σύνοδος ενάντια στην πείνα. Κοινή αντιπροσωπεία των Επιτροπών Γεωργίας και Ανάπτυξης συμμετείχε στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Σύνοδο κατά της Πείνας και του Υποσιτισμού στη Μαδρίτη. Η Σύνοδος ασχολήθηκε με τα μέτρα τερματισμού της πείνας και του υποσιτισμού στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ. (Δευτέρα και Τρίτη)

Οικονομικές προοπτικές/Ιταλία. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων θα επισκεφθεί τη Ρώμη για να συζητήσει τις οικονομικές προοπτικές και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ιταλίας, καθώς και την εποπτεία και τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, π.χ. επίπεδα κεφαλαιοποίησης και καταγραφή μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι Ευρωβουλευτές θα συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον διοικητή της Ιταλικής Εθνικής Τράπεζας, Ignazio Visco και τον Υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria. (Δευτέρα έως Τετάρτη)

Μετανάστευση. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών θα πραγματοποιήσει διερευνητική αποστολή στις ισπανικές πόλεις Μελίγια (Melilla) και Θεούτα (Ceuta). Θα ελέγξουν την κατάσταση στα σύνορα με το Μαρόκο, θα συναντηθούν με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της αστυνομίας και θα επισκεφθούν κέντρα υποδοχής μεταναστών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων. (Δευτέρα έως Τετάρτη)

G20/Αργεντινή. Αντιπροσωπεία των Επιτροπών Διεθνούς Εμπορίου και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συμμετάσχει στην πρώτη κοινοβουλευτική διάσκεψη για την προετοιμασία της συνάντησης των G20 στο Μπουένος Άιρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου. Επίσης, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Αργεντινής για να συζητήσουν θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Αργεντινής, της Mercosur και των περιφερειακών ζητημάτων. (Τρίτη έως Παρασκευή)

Πηγή: Ευρωκοινοβούλιο

EU4U 500px 200px

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:49

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.