Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %30 %461 %2018 %12:%Οκτ

Άλαν Ντάνκαν: Ζήτημα κλειδί, η ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Αν. Μεσόγειο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ζήτημα κλειδί, χαρακτήρισε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας σερ Άλαν Ντάνκαν, την ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι αυτό το γεγονός μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για την Κύπρο.


Σε συνέντευξη στο τουρκικό CNN, ο σερ Άλαν είπε ότι, αν το θέμα των υδρογονανθράκων, αντί για πρόβλημα, μετατραπεί σε ευκαιρία, μπορεί να βγει κάτι θετικό. Θα είναι, πρόσθεσε, μια πολύ καλή οικονομική πηγή για όλο το νησί και θα διασφαλίσει την ευημερία, η οποία μπορεί να διαμοιραστεί.
Ο Βρετανός υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ζήτημα των υδρογονανθράκων μπορεί να καταστεί μια θετική υποδομή, με απήχηση και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις.


Για το Κυπριακό, ο σερ Άλαν ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πάντα είχε ρόλο διευκόλυνσης και στήριξης στις συνομιλίες. Λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, ο Βρετανός υπουργός υποστήριξε ότι η στάση της τουρκικής πλευράς ήταν πολύ εποικοδομητική σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, εκφράζοντας λύπη που δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου 

Πηγή: Άννα Ανδρέου

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %30 %473 %2018 %12:%Οκτ