Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %31 %565 %2018 %14:%Ιαν

Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει δεύτερου γύρου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Επαφές και διαβουλεύσεις ενόψει του δεύτερου γύρου, συνεχίζουν οι δύο υποψήφιοι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς.


Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Αλληλεγγύης, της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων. Το μεσημέρι, θα δεχθεί στο Προεδρικό τον Γιώργο Λιλλήκα και στη μία τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ο Σταύρος Μαλάς είχε, χθες, σειρά επαφών με τους προέδρους του ΔΗΚΟ,  της Αλληλεγγύης, της Συμμαχίας Πολιτών και της ΕΔΕΚ. Αναμένεται να καθοριστεί συνάντηση και με τους Οικολόγους. Στις εννέα συναντήθηκαν οι ηγέτες των κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. Σε χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, αποφασίστηκε ότι το κόμμα δεν θα στηρίξει ούτε τον Νίκο Αναστασιάδη, ούτε τον Σταύρο Μαλά. Η απόφαση θα τεθεί,  στις έξι και τριάντα το απόγευμα, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.
Η ΕΔΕΚ θα αποφασίσει την Παρασκευή και η Αλληλεγγύη σε συνεδρία του γενικού συμβουλίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων δύο ημερών. Οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών θα αποφασίσουν, αύριο στις 7 το απόγευμα σε παγκύπρια συνδιάσκεψη και η Συμμαχία Πολιτών, σήμερα, σε σύνοδο της Ανώτατης Συγκλήτου, στις 6 και 30 το απόγευμα. Το ΕΛΑΜ είχε ανακοινώσει ότι θα λάβει τις αποφάσεις του, μετά τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε στους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά.

Το ΔΗΚΟ δεν θα δώσει οδηγίες προς τους ψηφοφόρους του για το δεύτερο γύρο των εκλογών, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι μπορούν να πράξουν, ανάλογα με τη συνείδησή τους.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κυπριανού χαρακτήρισε πολιτική θέση την εισήγηση να μην στηριχθεί κανένας απο τους δύο υποψηφίους, αφού οι θέσεις τους στο κυπριακό είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του Νικόλα Παπαδόπουλου.
Απορρίπτοντας τις επικρίσεις στελεχών του ΔΗΚΟ, εναντίον της ηγεσίας του κόμματος ότι άλλαξε πολιτική στο κυπριακό, ο Μάρκος Κυπριανού είπε οτι δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση απο τις διαχρονικές θέσεις του ΔΗΚΟ.
Πρόκειται, ανέφερε, για σοφιστείες και προφάσεις εν αμαρτίαις για όσους ήθελαν να στηρίξουν το Νίκο Αναστασιάδη.


Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε, χθες, ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς με τις ηγεσίες κομμάτων, η εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου του Ειρήνη Χραλαμπίδου.
Σε αυτές, ανέφερε η κυρία Χαραλαμπίδου, υπήρξε σύγκλιση απόψεων ότι χρειάζεται επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Η κυρία Χαραλαμπίδου ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες και η κοινωνία ψήφισαν να υπάρξει αλλαγή, αφού ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν εξασφάλισε, όπως είχε ζητήσει, ισχυρή εντολή απο το λαό στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %31 %566 %2018 %14:%Ιαν