Συγχαρητήρια σε Μπάιντεν από την ηγεσία των Ευρωπαϊκών Θεσμών

"Η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις προεδρικές εκλογές και τις εκλογές του Κογκρέσου στις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charle Michel.

"Σημειώνουμε την τελευταία εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας. Σε αυτή τη βάση, η ΕΕ συγχαίρει τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden και την εκλεγμένη Αντιπρόεδρο Kamala Harris για την εκλογική τους καταγραφή".

"Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των ψηφοφόρων", σημειώνει.

"Ακολουθούμε τη διαδικασία πιστοποίησης των αποτελεσμάτων και είμαστε σίγουροι ότι το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ σύντομα θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα", αναφέρει.

"Η ΕΕ υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή της για μια ισχυρή διατλαντική εταιρική σχέση και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον εκλεγμένο Πρόεδρο, το νέο Κογκρέσο και τη Διοίκηση", καταλήγει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου.

"Συγχαίρω θερμά τον κ. Joe Biden για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και ανυπομονώ να τον συναντήσω το συντομότερο δυνατό", δήλωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι φίλοι και σύμμαχοι, οι πολίτες μας μοιράζονται τους βαθύτερους δεσμούς. Μαζί έχουμε οικοδομήσει μια άνευ προηγουμένου διατλαντική εταιρική σχέση που βασίζεται στην κοινή ιστορία και σε κοινές αξίες δημοκρατίας, ελευθερίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανοικτής οικονομίας. Αυτή η εταιρική σχέση υποστηρίζει τη διεθνή τάξη που βασίζεται στους φιλελεύθερους κανόνες για δεκαετίες και παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού", αναφέρει.

"Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αλλάζει και εμφανίζονται νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, η ανανεωμένη συνεργασία μας θα έχει ιδιαίτερη σημασία", τονίζει.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εντείνει τη συνεργασία με τη νέα διοίκηση και το νέο κογκρέσο για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και ιδίως: καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προώθηση ψηφιακού μετασχηματισμού που ωφελεί τους ανθρώπους , ενίσχυση της κοινής μας ασφάλειας, καθώς και μεταρρύθμιση του πολυμερούς συστήματος που βασίζεται στους κανόνες", καταλήγει.

"Οι καλύτερες ευχές μας στον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και την Αντιπρόεδρο Kamala Harris. Ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή σχέση μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ - ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την καταπολέμηση του COVID-19, την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανισότητας", δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Sassoli.

Συγχαρητήρια στον Joe Biden "για την εκλογή του ως  46ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών", έστειλε και ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo. Όπως αναφέρει στο μήνυμά του, "ενας αριθμός ρεκόρ ανθρώπων ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές. Αυτό δείχνει τη ζωντάνια της αμερικανικής πολιτικής ζωής και της δημοκρατίας της. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την Kamala Harris για την ιστορική εκλογή της ως πρώτης Αντιπροέδρου. Θα είναι ένα απίστευτο παράδειγμα και σημαντικό πρότυπο για νεαρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο, δείχνοντάς τους ότι τα κορίτσια και τα αγόρια απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες."

Είναι καλό που υπάρχουν τελικά σαφείς αριθμοί. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την επόμενη Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Θέλουμε να επενδύσουμε στη συνεργασία μας για μια νέα διατλαντική αρχή, μια νέα συμφωνία", δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, μετά την ανακοίνωση της νίκης Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν απέστειλε και ο Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς, τονίζοντας ότι "τώρα είναι η ευκαιρία να ανοίξουμε ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο στις διατλαντικές σχέσεις. Οι ΗΠΑ παραμένουν ο σημαντικότερος και στενότερος εταίρος της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε. Καλή συνεργασία".

Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ - EPP) Antonio (Τοno) López-Istúriz White. Σε μήνυμά του ο ΓΓ σημείωσε: "θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια ισχυρή διατλαντική σχέση. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη συμμαχία ΕΕ-ΗΠΑ, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση κοινών παγκόσμιων προκλήσεων".

Σε δικό της μήνυμα η Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλες κατέγραψε "τη συμμετοχή των πολιτών, τους ισχυρούς θεσμούς και έναν εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με την πρώτη γυναίκα για τη θέση του Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις", τονίζοντας τη βούληση για συνεργασία Ισπανίας και ΗΠΑ.

Για "μια αξέχαστη μέρα για την Ευρώπη και τη δημοκρατία", έκανε λόγο ο Επίτροπος επί των οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.