Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %29 %614 %2020 %15:%Οκτ

Σύσσωμη καταδίκη της επίθεσης στη Νίκαια από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε σύσσωμη καταδίκη της επιθέσης στη Νίκαια προέβησαν πριν από λίγο οι θεσμοί της ΕΕ. Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε: "καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έγινε στη Νίκαια, οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φρικτής πράξης. Πραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ (ο οποίος θα προεδρεύσει το απόγευμα συνεδρίασης των 27 ηγετών), εξέφρασε αλληλεγγύη προς της Γαλλία και τους Γάλλους και δήλωσε πως οι σκέψεις του είναι στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Νίκαια και τα κοντινά τους πρόσωπα : "όλη η Ευρώπη είνα μαζί σας".

Σοκαρισμένος βαθιά από την αποτρόπαιη και βάρβαρη πράξη στη Νίκαι, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ. "Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τα κοντινά τους πρόσωπα. Όλοι στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας. Μαζί στην Ευρώπη και στον κόσμο θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία", σημείωσε.

Τέλος η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ύλβα Γιόχανσον, δήλωσε οπως ότι απαιτείται άμεσα συντονισμός στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και το online τρομοκρατικό προπαγανδιστικό περιεχόμενο.

Πηγή: Αθανάσιος Αθανασίου

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %29 %614 %2020 %15:%Οκτ