Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %22 %305 %2020 %09:%Σεπ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Λανθασμένη η απόφαση ΕΕ για κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Λανθασμένη απόφαση  σε μια εποχή κατά την οποία καταβλήθηκαν προσπάθειες για την μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική εταιρεία Avrasya Shipping που επέβαλε η ΕΕ.
Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “κατά την εκτίμησή μας δεν έχει καμιά αξία μια ναυτιλιακή εταιρία να περιλαμβάνεται στον κατάλογο κυρώσεων σε συνδυασμό με τη Λιβύη ως αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ”. 
 
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η επιχείρηση Ειρήνη επιβραβεύει τον πειρατή Χαφτάρ και τιμωρεί την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης. Ενώ η βοήθεια που παρέχεται από τη χώρα μας στην νόμιμη κυβέρνηση περιγράφεται ως παραβίαση του εμπάργκο, η αγνόηση των χωρών και των εταιρειών που στέλνουν όπλα στον Χαφτάρ, ειδικά στα Ηνωμένα Έθνη μέσω ξηράς και αέρα, σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί σαφή ένδειξη της προκατάληψης της ΕΕ”. 
 
Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “με αυτή τη στάση φαίνεται ότι η ΕΕ αντί να διατηρήσει μια στάση υπέρ της διεθνούς νομιμότητας, με την επιχείρηση Ειρήνη επιμένει να διατηρεί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά επιβραβεύοντας τον επιτιθέμενο. Είναι εξαιρετικά ατυχές το γεγονός ότι μια τέτοια λανθασμένη απόφαση ελήφθη σε μια εποχή κατά την οποία καταβλήθηκαν προσπάθειες για την μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Εάν θέλετε ασφάλεια και σταθερότητα στην ΕΕ, πρέπει να εγκαταλείψετε αυτή τη μονόπλευρη στάση, πρέπει να κινηθεί σε συνεργασία και διαβουλεύσεις με την Τουρκία”.
 
Πηγή: Άννα Ανδρέου