Εκατό καινοτόμες προτάσεις στο διαδικτυακό -λόγω πανδημίας-

Ένα ανιχνευτής ψευδών ειδήσεων (fake news detector) έχει μία προφανή χρησιμότητα και επικαιρότητα στην εποχή του κορονοϊού. Όμως, η συγκεκριμένη πρόταση σχεδιάστηκε σε προ καραντίνας εποχή και υλοποιήθηκε από μαθητές. Είναι μία από τις 100 παρουσιάσεις που θα γίνουν από τις 12 έως τις 15 Μαΐου στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο, λόγω της πανδημίας, διεξάγεται φέτος διαδικτυακά.

Οι μαθητές από 70 σχολικές μονάδες κάθε βαθμίδας (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ) θα παρουσιάσουν εργασίες, οι οποίες -μεταξύ άλλων- αφορούν έναν ρομποτικό σκύλο- φύλακα που με τους αισθητήρες του εντοπίζει κάθε ύποπτη κίνηση ή θόρυβο, έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που κατασκευάστηκε με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ένα αυτόνομο όχημα, έναν εκτυπωτή Braille για όσους έχουν προβλήματα όρασης, ένα έξυπνο θερμοκήπιο, ένα αυτόνομο όχημα περισυλλογής απορριμμάτων, έναν έξυπνο κάδο, ένα φανάρι κίνησης για άτομα με ειδικές ανάγκες, ένα σύστημα διεξαγωγής ερευνών ή ψηφοφορίας για φορητές συσκευές.

Η διοργάνωση έχει ομαδοποιηθεί σε έντεκα θεματικές συνεδρίες μέσα στο τετραήμερο. Στην αρχή κάθε συνεδρίας, το προεδρείο θα συνδέεται σε μία μίνι τηλεδιάσκεψη με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των εργασιών της συνεδρίας, οι οποίοι θα ενημερώνουν για τον τίτλο της εργασίας και τους μαθητές συντελεστές της εργασίας τους. Αμέσως μετά θα συνεχίζεται η ροή των τηλεδιασκέψεων- εργασιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Στο τέλος της συνεδρίας, το προεδρείο θα κάνει ένα απολογισμό των εργασιών.

Το μαθητικό συνέδριο πληροφορικής διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το ΝΟΗΣΙΣ. Το εκθεσιακό μέρος του συνεδρίου, δηλαδή τα θεματικά πάρκα Roboland, Gameland και e-posters, επειδή απαιτούν φυσική παρουσία, μεταφέρονται στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2020, ώστε να γίνει με ασφάλεια η προσέλευση εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Η διά ζώσης παρουσίαση εργασιών είναι μία διαδικασία ανεκτίμητη για τους μαθητές και σίγουρα δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οποιαδήποτε άλλη. Όμως, μέσα από όλη αυτή τη πρωτόγνωρη εμπειρία παρουσιάσεων, αναδεικνύονται οι αστείρευτες δυνάμεις των μαθητών και εκπαιδευτικών μας», αναφέρει στο μήνυμά της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:27

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Το υπουργείο Υγείας είχε θέση θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.