Λακκοτρύπης: Πρόθεση της Τουρκίας είναι να μετατρέψει την Α. Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη

Πρόθεση της Τουρκίας είναι να μετατρέψει την Α. Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη, είπε ο Γ. Λακκοτρύπης.

Στην προκλητικότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στη σημασία του ενεργειακού σχεδιασμού της Κύπρου, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γεώργιος Λακκοτρύπης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ημερίδας του μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, με θέμα «Ασφάλεια και προοπτικές για τους νέους ενεργειακούς δρόμους στην Ανατολική Μεσόγειο». «Η Τουρκία προσπαθεί μέσω των παράνομων ενεργειών της να μας οδηγήσει σε κάποια λάθη που θα της επιτρέψουν να νομιμοποιήσει αυτές τις παρανομίες της.

Πρόθεση της Τουρκίας είναι να μετατρέψει την Ανατολική Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη», σημείωσε ο κ. Λακκοτρύπης. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα μπορούσε να διαδραματίσει «τον ρόλο μιας εναλλακτικής πηγής εφοδιασμού, αλλά και διαδρομών για την ΕΕ», υπογραμμίζοντας ότι υπό αυτό το πρίσμα η παραβατικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας χρήζουν προσεκτικής εξέτασης. «Το παιχνίδι και το ενδιαφέρον δεν είναι μονό για τις ενεργειακές πηγές, αλλά αφορά και για τις ενεργειακές διαδρομές», επισήμανε σχετικά ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου. Παράλληλα, αναφερόμενος στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «προσδοκούμε με το επικείμενο ερευνητικό πρόγραμμα να έχουμε ακόμη περισσότερες ανακαλύψεις που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πολύ μεγάλες επιλογές σε ό,τι αφορά τον τρόπο εκμετάλλευσης και τους διαδρόμους που θα επιλεγούν». Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ως λανθασμένες τις απόψεις που υποστηρίζουν ότι η Κύπρος θα έπρεπε να «παγώσει» το ενεργειακό της πρόγραμμα ή να δεχθεί την Τουρκία ως ισότιμο μέλος σε όσα διαδραματίζονται στην περιοχή, χωρίς η στάση της τελευταίας να πληροί την βασική προϋπόθεση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Τέλος, υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας σέβονται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο, ενώ εκτίμησε ότι «αν υποθέσουμε ότι [η Τουρκία] δεχτεί κάποια στιγμή να πάει έναντι της Κύπρου στη Χάγη είναι ξεκάθαρο πού θα γύρει η πλάστιγγα». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, καθώς και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κενεβέζος.

(ΚΥΠΕ/ΑΖΑ/ΑΧΡ)    

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.