1ο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lexus

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Lexus θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη 17η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην πόλη Guangzhou, στη νότια Κίνα.

Η Guangzhou είναι πόλη και εμπορικό λιμάνι της νότιας Κίνας. Έχει πληθυσμό περίπου 13.080.500 κατοίκους (στοιχεία του 2014). Βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Τζου Τζιανγκ και είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

«Το νέο μοντέλο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κινεζικών και ευρωπαϊκών αγορών, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα», ανακοίνωσε η Lexus.

Η Lexus δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες ούτε φωνογραφίες σχετικά με το πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στις 22 Νοεμβρίου.

Η έκθεση θα υποδέχεται το κοινό από τις 25 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, τον Οκτώβριο, η πολυτελής μάρκα, θυγατρική της Toyota, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της υβριδικού plug-in και μιας σειράς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων EV στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Η πολυτελής ιαπωνική μάρκα σχεδιάζει επίσης την εισαγωγή ηλεκτροκίνητων εκδόσεων σε κάθε μοντέλο της μέχρι το 2025.

Η Lexus έχει διατηρήσει διψήφια αύξηση πωλήσεων στην Κίνα φέτος. Κατά τους πρώτους δέκα μήνες, οι τοπικές παραδόσεις σημείωσαν άνοδο 22%, φθάνοντας τις 160.914 μονάδες.

Με ετήσιες πωλήσεις 160.468, η Lexus ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη παγκόσμια μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα πέρυσι, ακολουθώντας τις μάρκες Audi, Mercedes, BMW και Cadillac.

Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας είναι η μεγαλύτερη σε όγκο πωλήσεων στον κόσμο.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το μοντέλο Lexus RX L.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:24

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.