Έκτακτο υπουργικό για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια


Πρότυπο συμπεριφοράς ενός απλού ανθρώπου, ο οποίος δεν ένιωθε ότι ξεχώριζε από τους υπόλοιπους, παρά την ανάδειξή του σε ανώτατα αξιώματα, χαρακτήρισε τον Δημήτρη Χριστόφια, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κυπριανού ανέφερε ότι ο εκλιπών ένοιωθε τον ανθρώπινο πόνο, ήταν συνεπής στις θέσεις του και προσπαθούσε να προσφέρει όσα περισσότερα μπορούσε.
Ανέλαβε, όπως είπε, την ηγεσία του ΑΚΕΛ σε δύσκολες συνθήκες, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, καταφέρνοντας να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να το ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά.
Επεσήμανε επίσης ότι με την ανάδειξη του στην προεδρία της Δημοκρατίας και στην προεδρία της Βουλής, ο Δημήτρης Χριστόφιας γκρέμισε πολλά ταμπού και προκαταλήψεις.
Ο εκλιπών είχε εμβέλεια μεγαλύτερη από το εκτόπισμα της Κύπρου, ανέφερε ο κύριος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιτέλεσε σημαντικό έργο.
Ο Αντρος Κυπριανού χαρακτήρισε επίσης σκληρή και άδικη την κριτική που ασκήθηκε στον Δημήτρη Χριστόφια, από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Συνεδρίαση Υπουργικού

Το Υπουργικο Συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις δέκα και δεκαπέντε το πρωι, για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κηδεία και την ταφή του Δημήτρη Χριστόφια.
Οπως δήλωσε στο τρίτο ο υφυπουργός παρά τω προέδω Βασίλης Πάλμας, ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τιμηθεί με βάση τα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο.
Ανέφερε επίσης οτι θα υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια, για ζητήματα που αφορούν την τέλεση της κηδείας.

Σύνταξη: Χριστος Πάσιος/ Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.