Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %08 %801 %2019 %21:%Μαϊ

Εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 11 Μαΐου για την Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας, το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, χαιρετισμούς από την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, τον Διευθυντή του Αστεροσχολείου, Γιώργο Τζίβα και την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου η οποία θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση της διαδρομής των δράσεων που οδήγησαν στη σύσταση του Αστεροσκοπείου Τροόδους από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο Κλέλια Βασιλείου και ομιλία από τον Αστροφυσικό, Χρύσανθο Φάκα

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια στο θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 μετά από γραπτή πρόταση από την 17χρονη τότε μαθήτρια της Αγγλικής Σχολής, Στέφανη Διάκου Πετροπούλου, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος και συμφώνησε να θέτει την εν λόγω εκδήλωση υπό την αιγίδα του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Στέφανη στην επιστολή της «μέσα από την καθιέρωση της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας μπορούν να επιτευχθούν πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων να δοθεί η ευκαιρία στη νεολαία να γνωρίσει το αντικείμενο της Αστρονομίας και ίσως να το επιλέξει ως κατοπινό επάγγελμα.

Πρόσθεσε ότι «θα συνέβαλε στην προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού θέρετρου για την ομορφιά του ουρανού της αλλά και στο να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας για τη φωτορύπανση που μας εμποδίζει να απολαύσουμε τον ξάστερο ουρανό, συμβάλλοντας έτσι ώστε και οι νέες γενιές να εκτιμήσουν και να αγαπήσουν την ομορφιά του σύμπαντος».

Πηγή: ΚΥΠΕ