Η Γη κινδυνεύει να χτυπηθεί από αστεροειδή – «τέρας»

Μπορεί η πιθανότητα μιας σύγκρουσης να πλησιάζει όσο πιο κοντά γίνεται στην… απειροελάχιστη, ωστόσο μόνο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας αστεροειδής – «τέρας», διπλάσιος από το άγαλμα της Ελευθερίας, διπλάσιος από τον πύργο ρολογιού του Big Ben στο Λονδίνο και τέσσερις φορές ψηλότερος από τη στήλη του Νέλσονα στην πλατεία Τραφάλγκαρ, μπορεί να πέσει στη Γη στις 8 Αυγούστου του 2023!
Ο 2018 LF16 ταξιδεύει στο Διάστημα με 15,13 χλμ το δευτερόλεπτο και θα περάσει πολλές φορές από τη «γειτονιά» μας μέχρι το 2117, δίνοντας επιπλέον… τροφή στους απανταχού συνωμοσιολόγους και αναμοχλεύοντας τις θεωρίες για το τέλος του κόσμου.
Γιατί μπορεί ο αστεροειδής κατά 99,9999967% να μην ακουμπήσει τον πλανήτη μας, ωστόσο Αρμαγεδδώνας έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως άλλαξε το κλίμα στον πλανήτη, προκαλώντας την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, αλλά και άλλων ειδών που είχαν αναπτυχθεί πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια.
Όπως αναφέρει η βρετανική Express, το 2023 η Γη θα βρεθεί ενώπιον απειλητικής σύγκρουσης με έναν μεγάλο αστεροειδή, η ισχύς του οποίου είναι σχεδόν όσο 50 πυρηνικές βόμβες.
Επικαλούμενο δε πηγές από τη NASA, το βρετανικό Μέσο, αναφέρει ότι ο αστεροειδής 2018 LF16, που εντοπίστηκε τον Ιούνιο, έχει ελάχιστες, αλλά υπαρκτές, πιθανότητες να προσκρούσει πάνω στη Γη, ακριβώς στις 8 Αυγούστου 2023.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει 62 πιθανές πορείες του αστεροειδούς, ωστόσο μόλις μία από αυτές οδηγεί τον 2018 LF16 σε πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.
Κάπως έτσι, οι πιθανότητες πρόσκρουσης του μεγάλου αστεροειδούς με τη Γη είναι μία στις 30.000.000, ενώ το ποσοστό για το αντίθετο και εφιαλτικό σενάριο, είναι συντριπτικό, της τάξεως του… 99.9999967%.
Ακόμα και έτσι πάντως, πρόκειται για ένα τρομακτικό σενάριο που απειλεί την ανθρωπότητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αστεροειδής θα περάσει από τη «γειτονιά» μας πολλές φορές από το 2023 έως το 2117, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μια βιβλική καταστροφή.
Ο υπαρκτός κίνδυνος από τον αστεροειδή 2018 LF16 έχει προκαλέσει πάντως συναγερμό στη NASA, ειδικό τιμ της οποίας παρακολουθεί το ουράνιο σώμα.
Σύμφωνα μάλιστα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, αστεροειδείς τόσο μεγάλου μεγέθους απειλούν τη Γη λιγότερο από μία φορά ανά χιλιετία.
Ο μεγαλύτερος που έπληξε ιστορικά τη Γη και έχει αποδειχθεί από την επιστημονική κοινότητα, ήταν πριν από 65 εκατ. χρόνια, όταν ο μεγέθους 10 χιλιομέτρων βράχος που αφάνισε τους δεινοσαύρους.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:13

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.