Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να μετακομίσει στον Άρη σε επτά χρόνια

Ο Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Space X και της Tesla, δήλωσε ότι δίνει στον εαυτό του πιθανότητα 70% να εγκατασταθεί στον Άρη και να βοηθήσει εκεί από πρώτο χέρι, ώστε να χτισθεί η πρώτη αρειανή βάση.

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», είπε: «Ξέρω ακριβώς τι κάνω. Εννοώ να μετακομίσω εκεί», ενώ υπονόησε ότι αυτή η μετακόμιση μπορεί να αποδειχθεί μόνιμη. «Νομίζουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, αλλά δεν είμαστε και σίγουροι», όπως είπε.

Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής 47χρονος Μασκ έχει εκφράσει ανοιχτά ξανά την επιθυμία του να ταξιδέψει στον Άρη, αλλά αυτή τη φορά έγινε πιο συγκεκριμένος.

Ανέφερε ότι σκέφτεται σοβαρά να επιβιβαστεί σε έναν από τους μελλοντικούς πυραύλους της Space X και να ξεκινήσει για εξερεύνηση του γειτονικού πλανήτη, «εργαζόμενος νυχθημερόν για τη δημιουργία μιας βάσης εκεί».

Εκτίμησε ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα είναι εφικτό σε περίπου επτά χρόνια, με κόστος «γύρω στις 200.000 δολάρια» το άτομο. Παραδέχθηκε ότι «η πιθανότητα θανάτου στον Άρη είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη» και ότι «τα πράγματα θα είναι δύσκολα, υπάρχει πράγματι μεγάλη πιθανότητα θανάτου».

Όμως, όπως είπε, «και στο Έβερεστ πεθαίνουν συνεχώς άνθρωποι, αλλά υπάρχουν πολλοί που συνεχώς πάνε για να το ανέβουν και πιθανώς το κάνουν για την πρόκληση».

Ο Μασκ έχει αποκτήσει τη φήμη ότι λέει εντυπωσιακά πράγματα που «βγάζουν τίτλους» για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά τον κάνουν και στόχο ειρωνειών από τους επικριτές του που τον θεωρούν μάλλον φαφλατά. Στο μεταξύ, πάντως, οι ανταγωνιστές του στην κούρσα για το διάστημα έχουν αρχίσει να τον μιμούνται, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Τζεφ Μπέζος της Amazon και της διαστημικής εταιρείας Blue Origin, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι ελπίζει το ηλιακό μας σύστημα να κατοικηθεί από ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.