Επιστήμονες στην Κίνα δημιουργούν νέα χρώματα λουλουδιών

Ύστερα από τέσσερα χρόνια έρευνας επιστήμονες στο Γεωπονικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Τσιανγκσί  στην Κίνα κατάφεραν να δημιουργήσουν αγριολούλουδα σε 17 διαφορετικά χρώματα, σε μια προσπάθεια να τονώσουν τον τουρισμό στη νοτιοανατολική αυτή επαρχία της Κίνας.


Τώρα που έχει ήδη μπει η άνοιξη, ο περίπατος στους κήπους είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ψυχαγωγία για τα πλήθη των τουριστών που καταφθάνουν στις αγροτικές περιοχές, ειδικά στην Τσιανγκσί, πασίγνωστη για τα όμορφα λουλούδια της. "Οι ατέλειωτες εκτάσεις με αγριολούλουδα αποτελούν σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης αλλά και πηγή εσόδων στην Τσιανγκσί. Ωστόσο εδώ και πολύ καιρό έχει παρατηρηθεί κάμψη της επισκεψιμότητας λόγω του περιορισμένου αριθμού των χρωμάτων των λουλουδιών", υποστηρίζει ο Φου Ντονγκχούι επικεφαλής των ερευνών.

Ο Φου ξεκίνησε την έρευνά του το 2002 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα του χρησιμοποίησε ποικίλους τρόπους για να δημιουργήσει νέους σπόρους λουλουδιών. Το 2017 η ερευνητική ομάδα καλλιέργησε σπόρους τεσσάρων χρωμάτων, όπως πορφυρό και βυσσινί, με βάση άλλα 13 χρώματα, ενώ εννέα από τα 17 χρώματα είναι ήδη έτοιμα για μεγάλης κλίμακας φυτείες. Επίσης κατάφερε να παρατείνει την περίοδο της ανθοφορίας κατά 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Φου, μία επιπλέον ημέρα ανθοφορίας μπορεί να αποφέρει έξτρα έσοδα ύψους 10 εκατ. γιουάν στη Γουογουάν, μία από τις πιο γνωστές κομητείες όπου ανθίζουν αυτά τα λουλούδια. Σε σύγκριση με τα άλλα λουλούδια, οι νέοι τύποι είναι καλύτεροι και περιέχουν περισσότερη ανθοκυανίνη, έναν τύπο μπλε, ιώδους ή κόκκινου χρώματος.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετές δυσκολίες καθώς τα λουλούδια αυτά μπορούν να φυτευτούν μόνο μία ή δύο φορές ετησίως, ενώ χρειάζονται τέσσερα έως πέντε χρόνια έως ότου ένα νέο χρώμα να είναι έτοιμο για μεγάλης κλίμακας καλλιέργεια. Ήδη σε αρκετές περιοχές της Τσιανγκσί έχουν φυτευτεί πιλοτικά λευκά αγριολούλουδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.