Μιτσίο Κάκου: Η τεχνολογία θα κάνει θαύματα

Ένας από τους διασημότερους φυσικούς στον κόσμο, ο Μιτσίο Κάκου, υποστηρίζει πως λίγοι μπορούν να φανταστούν την άνεση στη διαβίωση και τα θαύματα που θα φέρει το μέλλον στους ανύποπτους σημερινούς πολίτες.
Μιλώντας κατά τη σημερινή έναρξη της Παγκόσμιας Κυβερνητικής Συνόδου Κορυφής στο Ντουμπάι, ο Κάκου είπε πως η επιστήμη θα κυριαρχήσει με ένα τέταρτο κύμα ανακαλύψεων στο μοριακό επίπεδο σε συνδυασμό με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία. "Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα είναι τόσο φθηνοί που θα κοστίζουν μια δεκάρα", δήλωσε ο Κάκου απευθυνόμενος στους συνέδρους. "Θα είναι διαθέσιμοι παντού και οπουδήποτε".
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνολογία θα μας φέρει φακούς επαφής που θα συνδέονται με το ίντερνετ, αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι, ψηφιακή ταπετσαρία που θα απαντά σε ερωτήσεις και ιατρικές συσκευές MRI σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου.
Το 2018 θα είναι η χρονιά της μεγάλης αλλαγής σε ολόκληρο τον κόσμο δήλωσε ο καθηγητής Κλάους Σουάμπ, ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην ίδια Σύνοδο στο Ντουμπάι. Ποτέ στο παρελθόν η ταχύτητα της αλλαγής δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο (θα είναι) το 2018, είπε ο κ. Σουάμπ στους περίπου 4.000 συμμετέχοντες. Τους ενθάρρυνε επίσης να ανταποκριθούν στην αλλαγή και επαίνεσε τους αξιωματούχους του Ντουμπάι για τη μεγάλη συνάθροιση ανθρώπων με σημαντική επιρροή.
Η έκτη ετήσια Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδος Κορυφής άρχισε τις εργασίες της σήμερα το πρωί στο Ντουμπάι με τη συμμετοχή πρωθυπουργών και εξεχόντων πολιτικών και οικονομικών αξιωματούχων. Από τις 11 ως τις 13 Φεβρουαρίου, περισσότερες από 120 συνεδριάσεις θα επικεντρωθούν στο κεντρικό θέμα της συνόδου, η οποία φέρει τον τίτλο "Διαμόρφωση Μελλοντικών Κυβερνήσεων".
Τέσσερις χιλιάδες αντιπρόσωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τη σύνοδο περιλαμβανομένων αρχηγών κυβερνήσεων και εκπροσώπων 16 διεθνών οργανισμών. "Η Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδος Κορυφής είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα αφιερωμένη στη διαμόρφωση του μέλλοντος των κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο, ένα κέντρο γνώσης στο σημείο όπου διασταυρώνονται οι κυβερνήσεις, το μέλλον και η τεχνολογία", αναφέρουν σε δήλωσή τους οι οργανωτές.
Ο Μοχάμαντ Αμπντάλα Αλ Γκεργκάουι, Υπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρμόδιος για τις κυβερνητικές υποθέσεις και πρόεδρος της Παγκόσμιας Κυβερνητικής Συνόδου Κορυφής, δήλωσε πως η εν λόγω σύνοδος "έχει γίνει μια διαρκής πλατφόρμα γνώσης διαθέσιμη σε όλες τις κυβερνήσεις όλον τον χρόνο". Ο ίδιος επισήμανε πως μέσω "της Παγκόσμιας Κυβερνητικής Συνόδου Κορυφής, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε νέα πρότυπα διεθνούς συνεργασίας".
Η σύνοδος κορυφής περιλαμβάνει έξι παγκόσμια φόρουμ που θα επικεντρώσουν στην ενοποίηση των προσπαθειών για τη δημουργία ενός καλύτερου μέλλοντος και ενός ασφαλέστερου κόσμου με ειρήνη, ευημερία και αειφορία.
Στην Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδο Κορυφής 2018 προσκεκλημένη χώρα είναι η Ινδία και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα εκφωνήσει σήμερα την εναρκτήρια ομιλία εκ μέρους της φιλοξενούμενης χώρας. Ειδική αντιπροσωπεία από την ινδική υποήπειρο θα παρουσιάσει στη συνέχεια την αναπτυξιακή εμπειρία της χώρας. Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ θα εκφωνήσει επίσης σήμερα ομιλία προς τους συνέδρους.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:36

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.