Η εποχή των δεινοσαύρων στο Google Arts&Culture

Την εποχή των δεινοσαύρων θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν οι χρήστες του Google, αφού από σήμερα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία Google Arts&Culture (Τέχνες και Πολιτισμός). Η εταιρεία συνεργάστηκε με τουλάχιστον 50 ηγετικά ιδρύματα Φυσικής Ιστορίας και επιστήμονες, προκειμένου να καταφέρει να δώσει ξανά ζωή σε αυτόν τον χαμένο κόσμο, μέσω του διαδικτύου.

Τα πλάσματα αυτά ανήκουν σε έναν κόσμο που εξαφανίστηκε εκατομμύρια χρόνια πριν, ωστόσο συνεχίζουν να ενθουσιάζουν τους απλούς ανθρώπους, αλλά και όσους προσπαθούν να κατανοήσουν την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας.
Περισσότερες από 150 διαδραστικές ιστορίες από ειδικούς, 30 χιλιάδες νέες φωτογραφίες και βίντεο και τουλάχιστον 20 εικονικές περιηγήσεις περιμένουν όσους επισκεφτούν την υπηρεσία. Με μόλις λίγα κλικ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έρθουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με ένα γιγαντιαίο δεινόσαυρο 180 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς η εικονική πραγματικότητα φανερώνει τον θαλάσσιο δράκο, δίνοντάς του και πάλι ζωή. Ο λόγος για τον Rhomaleosaurus, ο οποίος ανακαλύφθηκε στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας και «κατοικεί» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.
Επιπλέον, η Google έκανε χρήση της εικονικής πραγματικότητας προκειμένου να «αναστήσει» τον Giraffatitan, ο οποίος ήταν δύο φορές πιο ψηλός από τις καμηλοπαρδάλεις, δηλαδή το κεφάλι του θα έφτανε στον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας. Το πανύψηλο αυτό πλάσμα βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου.
Η Google στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα αληθοφανές αποτέλεσμα, συνεργάστηκε με οικολόγους, παλαιοντολόγους και βιολόγους, προκειμένου να «τοποθετήσει» το εικονικό δέρμα και τα οστά στους διατηρημένους σκελετούς. Από το μέγεθος του ματιού μέχρι τη θέση του ρύγχους, την κάμψη του αυχένα, την υφή και τις πτυχές του δέρματος, όλα έχουν ανασυνταχθεί επιμελώς και επαληθευτεί με ελέγχους από ειδική ομάδα επιστημόνων.
Η νέα αυτή υπηρεσία εγκαινιάζεται σήμερα online στο g.co/naturalhistory και μέσω της εφαρμογής Google Arts&Culture για κινητά που ενσωματώνουν λειτουργικά συστήματα iOS και Android.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:26

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.