Ελλάδα: Δύο θάνατοι από κορωνοϊό και τρια νέα κρούσματα.

 Δύο θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό νεκρών στους 168. 

Παράλληλα, καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2853.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της σημερινής, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, προειδοποίησε πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας και σημείωσε ότι το δεύτερο κύμα του ιού είναι βέβαιο ότι θα έρθει, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων κοινωνικής απόστασης αλλά και ατομικής καθαριότητας. 

 

Ν. Χαρδαλιάς: Η εμπειρία από το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων θετική. Σε 21 πτήσεις από το εξωτερικό μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό

Το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν οι χώροι εστίασης. Επίσης, τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν θα ανοίξουν και πώς τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1η Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Στη συνέχεια κατέγραψε τους τέσσερις σταθμούς του χρονοδιαγράμματος εκκίνησης τουρισμού.

Σχετικά με τις πτήσεις υπενθύμισε ότι η υφιστάμενη διαδικασία, το τεστ και η καραντίνα, συνεχίζεται μέχρι τις 21 Μαΐου. Παρατήρησε πως τα δεδομένα δείχνουν μείωση, σχεδόν εξαφάνιση των εισερχομένων κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τις 13 Μαΐου μέχρι χθες έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες και μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό.

 

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:06

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 7 Μαΐου 2024
21:35
Ουάσινγκτον: Αντίθετη σε μια ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση στη Ράφα
20:46
Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας απέχει μακράν από τις απαιτήσεις του Ισραήλ
20:36
Ανθρωπιστική παύση αμέσως ζητούν τα κράτη μέλη της ΕΕ
19:17
Νέος πρωθυπουργός της Σκωτίας ο Τζον Σουίνι
19:09
Γεωργία , θα σε θυμόμαστε για πάντα
18:52
Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision
17:41
Νέα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
17:33
Η Ουκρανία λέει ότι απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι
16:27
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 7/5/2024
16:13
Περισσότεροι από 34.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας
15:47
Χαρτσιώτης: Η αστυνομία δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες και σε γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.