Ελλάδα: Κεκλεισμένων των θυρών οι Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας

Στην απόφαση να εξακολουθήσουν να τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες για τη Μ. Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, όπως τελούνταν μέχρι σήμερα, στους ενοριακούς ναούς και στις Ιερές Μονές, σύμφωνα με τις οδηγίες των κατά τόπους μητροπολιτών, αλλά και των πολιτειακών και υγειονομικών αρχών, κατέληξε χθες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Αμερικής.

Η Σύνοδος, που συνήλθε σε τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, υπογράμμισε ότι οι Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας θα τελούνται και αυτές κεκλεισμένων των θυρών, όπως άλλωστε τελούνται εδώ και πολλές εβδομάδες με την αυστηρή επιβολή της συμμετοχής ενός κληρικού, ενός ψάλτη και ενός νεωκόρου και φυσικά με διαδικτυακή μετάδοση.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ακολουθήσει πλήρως τις υποδείξεις των πολιτειακών και υγειονομικών αρχών, οι οποίες σημείωσαν ότι δεν θεωρείται ασφαλής η με οποιοδήποτε τρόπο διανομή αντικειμένων ευλάβειας της ορθόδοξης πίστης, συμπεριλαμβανομένων των βαΐων, των κεριών, των λουλουδιών του κουβουκλίου του Επιταφίου, των πασχαλινών αβγών και του Αγίου Φωτός του Πάσχα.

Επιπρόσθετα, η Σύνοδος συνέστησε στους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να προσφέρουν πνευματική καθοδήγηση διά των τεχνολογικών μέσων, ενώ απαγόρευσε την διά του τηλεφώνου ή του Διαδικτύου τέλεση του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολογήσεως και την ανάγνωση της συγχωρητικής ευχής.

Τέλος, ακολουθώντας την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η Σύνοδος αποφάσισε η φετινή κληρικολαϊκή συνέλευση, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Κλίβελαντ του Οχάιο από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, να πραγματοποιηθεί διά τηλεδιάσκεψης σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ελένη Μαχαίρα

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:54

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.