Μητσοτάκης για COVID-19: Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας

«Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα που απηύθυνε σχετικά με τον νέο κοροναϊό, τις επιπτώσεις αυτού και την αντιμετώπισή τους.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήρθε λίγη ώρα μετά την κήρυξη Πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των συνεπειών του COVID-19.

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. ¨Ηδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υτγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικος τομέας καλούνται να συνεργαστουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού. «Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του. Από σήμερα ειδκή άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται»

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε. Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάνγκη να επικαλεστώ την πίστη μου».

«Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες. Η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.