Αποχώρηση ΜΑΤ από τα νησιά μετά τις συγκρούσεις

Αποσύρονται οι αστυνομικές δυνάμεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις με τους κατοίκου.

Όπως είπε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η πρώτη φάση του κυβερνητικού σχεδίου για την κατασκευή των κλειστών δομών έχει ολοκληρωθεί στη Μυτιλήνη και την Πέμπτη ολοκληρώνεται στην Χίο. «Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν κάποιο λόγο να είναι πλέον εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες απ' αυτές που ήταν ενίσχυση θα επιστρέψουν στην Αθήνα και οι περισσότερες θα μείνουν στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.
Από την Λέσβο, κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ αποχώρησαν στις 9:00 το πρωί της Πέμπτης.
Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο και για προσπάθεια του πρωθυπουργού να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, και για αυτό τον λόγο συγκάλεσαν σύσκεψη για τις 17:00 το απόγευμα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από την σύσκεψη, θα απουσιάζει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο οποίος σε συνομιλία του το βράδυ της Πέμπτης με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αναφέρθηκε απαξιωτικά στον πρωθυπουργό, ενώ έκανε λόγο για στρατό κατοχής και παρομοίασε τις αστυνομικές δυνάμεις με «μισθοφόρους» του Ερντογάν.
Κυβερνητικοί κύκλοι μίλησαν αργά χθες το βράδυ για «χυδαία συμπεριφορά» και τόνισαν πως μετά από τα όσα διαδραματίστηκαν δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί με τον κ. Μουτζούρη.
«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» ανέφεραν το βράδυ της Τετάρτης κυβερνητικοί κύκλοι.
Στις 12 το μεσημέρι και υπό το φως των εξελίξεων θα λάβει χώρα υπουργικό συμβούλιο.

Συνεχίζεται η απεργία στη Λέσβο

Με αποφάσεις που έλαβαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικοού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η γενική απεργία.
Στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Πηγή: euronews.com

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:45

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.