Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %15 %645 %2019 %16:%Δεκ

Μητσοτάκης: Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο με Τουρκία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μήνυμα προς την Τουρκία πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού έγιναν στο πλαίσο μιας εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild, στην οποία καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.
Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως δεν ανησυχεί για ένα «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία, απάντωντας σε σχετική ερώτηση: «Όχι. Φυσικά υπάρχει πάντα η πιθανότητα, αλλά αν φοβάμαι; Όχι, δεν φοβάμαι. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου».
«Όλοι φαίνεται να συμφωνούν ότι αυτό που έκανε η Τουρκία είναι προκλητικό και παράνομο. Συνεπώς, θεωρώ ότι η Τουρκία θα απομονωθεί όλο και περισσότερο στο ζήτημα αυτό. Καταστήσαμε σαφές ότι θέλουμε να συνομιλήσουμε, αλλά δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Διότι, εμείς σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία είναι αυτή που δεν σέβεται το δίκαιο της θάλασσας, όχι εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης.

Πηγή: in.gr