Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %13 %472 %2019 %12:%Δεκ

Γερμανικές αποζημιώσεις: Nομικά ενεργές οι αξιώσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι αξιώσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας πως «δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής».
Σε δήλωση κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, ο κύριος Παυλόπουλος τόνισε ότι «τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα θα θυμίζουν, για πάντα και προς κάθε κατεύθυνση, το απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο συντελέστηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943».
«Εκπληρώνοντας εθνικό χρέος, τιμούμε, και φέτος, την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, στέλνοντας το διπλό μήνυμα: Δεν ξεχνάμε, ποτέ ξανά» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «σε αυτό το πλαίσιο Ιερής Μνήμης -και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη στους Έλληνες- εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις».
Όπως επισήμανε ο κύριος Παυλόπουλος, ο ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός, επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου, εν προκειμένω, διεθνούς δικαίου. «Η θέση αυτή είναι κυριολεκτικώς εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %13 %476 %2019 %12:%Δεκ