Παυλόπουλος: Η Τουρκία να σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να σέβεται στο ακέραιο το σύνολο του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου , έστειλε σήμερα από τα Χανιά όπου τιμά με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ Παυλόπουλος δήλωσε ότι η εμβληματική επέτειος της ένωσης της Κρήτης με την Μητέρα Ελλάδα, την 1η Δεκεμβρίου 1913, και η οποία οφείλεται και στην ηγετική φυσιογνωμία του Ελευθερίου Βενιζέλου, συνιστά αστείρευτη πηγή διδαγμάτων για τον λαό μας και το έθνος μας.

Ο ΠτΔ προσέθεσε ακόμη: «Η Κρήτη, γη της ελευθερίας, η Κρήτη, η οποία ουδέποτε συμβιβάσθηκε με κατακτήσεις και κατακτητές, αποδεικνύει ότι για εμάς, τους Έλληνες, η ελευθερία είναι αρχή και αξία βιωματική. Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και να κατακτήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Και αυτή την ελευθερία είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπισθούμε έναντι πάντων, πάνω στην βάση του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, υπό όρους αρραγούς ενότητας και δίχως ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται, πρωτίστως, προς την γείτονα Τουρκία. Επιδιώκουμε την φιλία και την καλή γειτονία μαζί της, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι σέβεται, στο ακέραιο, το σύνολο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Όσο η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αγνοεί την ουσία της προϋπόθεσης αυτής, θα αντιλαμβάνεται, ολοένα ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε και την βούληση και την δύναμη να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας ως εγγυητών της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας. Απέναντι στις ψευδαισθήσεις του δικαίου του ισχυρού θα αντιτάσσουμε πάντοτε, με φρόνηση και αποτελεσματικότητα, την ισχύ του Δικαίου».

Παρουσία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν σήμερα στα Χανιά, οι επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία μετά το τέλος της οποίας σχηματίστηκε πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, με τη συμμετοχή και τμήματος της Προεδρικής Φρουράς.

Στο φρούριο Φιρκά έγινε από τον ΠτΔ η έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ακόμα διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης από αεροσκάφος F-16 BLK 52+ ενώ στα ανοικτά του λιμανιού είχε καταπλεύσει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο ΠτΔ έστειλε απευθυνόμενος στον χειριστή του f16 Επισμηναγό Γιώργο Παπαδάκη, μήνυμα στήριξης της πολιτείας και του λαού προς τις Ένοπλες δυνάμεις:

«Κύριε Επισμηναγέ,

Από εδώ, την Κρήτη, την Γη της Ελευθερίας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Λαός μας και το Έθνος μας καθώς και όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις του Τόπου μας αναγνωρίζουν ότι, με τους εμβληματικούς αδιάλειπτους αγώνες σας, αναδεικνύεσθε, κάθε στιγμή, Άξιοι της Πατρίδος. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας και να χαλυβδώνει το φρόνημά σας», τόνισε ο ΠτΔ.

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα που έστειλε από το αεροσκάφος ο Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, που σήμερα πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση επίδειξης ως μέλος της ομάδας «Ζευς», λέγοντας: «Κρήτη πατρίς του Μίνωα και του Βενιζέλου μάνα. Σαν σήμερα ενώθηκες με την μητέρα Ελλάδα. Χρόνια πολλά».

Παρουσία του ΠτΔ κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Όπως -μεταξύ άλλων- είπε, «η 1η Δεκεμβρίου είναι ημέρα ορόσημο. Ημέρα, μνήμης και τιμής».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη του ΠτΔ στο δημαρχείο Χανίων και στο ιστορικό καφέ «Κήπος».

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ενώ το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.