Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %15 %406 %2019 %10:%Νοε

Εθνικός στόχος ο τερματισμός της κατοχής της Κύπρου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σαφέστατο μήνυμα προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, στέλνει η Αθήνα, με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο.


Σε ανακοίνωση, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι σταθερός εθνικός στόχος είναι η αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στο νησί, ο τερματισμός της κατοχής, η κατάργηση του απολύτως αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και του επεμβατικού δικαιώματος, καθώς και η επίτευξη συμφωνημένης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.
Διαβεβαιώνει ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αγωνίζεται και να υποστηρίζει σταθερά, τις πρωτοβουλίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει σήμερα νέες προκλήσεις και παραβιάσεις της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, από την κατοχική δύναμη. Προσθέτει ότι η Κύπρος, κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι μόνη της απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις. Τονίζει, ακόμη, ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η κλιμάκωση των παρανομιών και των προκλήσεων δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε αντίστοιχη κλιμάκωση και της διεθνούς αντίδρασης έναντί της.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγή: Αλφόνσος Βιτάλης