Ικαρία: Nεκρή βρέθηκε η 34χρονη αστροφυσικός

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης της Αγγλοκύπριας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, 34 χρόνων, στην Ικαρία.

Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρή σε βάθος είκοσι μέτρων σε δύσβατη χαράδρα στην περιοχή Κεραμέ, περίπου δύο χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της. ,Η ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το πτώμα ανήκει στη Νάταλι.


Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις διασώστη, μετέδωσαν ότι η άτυχη γυναίκα φέρεται να καταπλακώθηκε από βράχο, την ώρα που έκανε αναρρίχηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Νάταλι είχε προαναγγείλει στο Facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση και καλούσε κι άλλους να την ακολουθήσουν. Το πτώμα της βρήκε εθελοντής, ο οποίος μετείχε στις έρευνες εντοπισμού της. Στη σκηνή αναμένεται ιατροδικαστής ο οποίος θα προβεί σε αυτοψία, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για εξακρίβωση των αιτιών θανάτου.


Για τον εντοπισμό της αστροφυσικού είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση από τις ελληνικές αρχές. Συμμετείχαν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και των Ειδικών Δυνάμεων με ανιχνευτικούς σκύλους, καθώς και εθελοντές. Συνεχής ήταν και η επικοινωνία των κυπριακών αρχών με τις ελληνικές αρχές. Η Νάταλι και ο σύντροφός της πήγαν στην Ικαρία το περασμένο Σάββατο και επρόκειτο να επιστρέψουν τη Δευτέρα στην Κύπρο. Την εξαφάνισή της είχε καταγγείλει ο σύντροφός της, την περασμένη Δευτέρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, επιβεβαίωσε ότι το πτώμα που βρέθηκε στην Ικαρία ανήκει στην άτυχη Νάταλι Κρίστοφερ. Εκφράζοντας συγκλονισμό, ο κύριος Σαββίδης αναφέρει ότι έχει ενημερωθεί επίσημα από τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι το πτώμα που ανευρέθη το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία, αναγνωρίστηκε ότι ανήκει στη Νάταλι. Σε ανακοίνωση, αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την ταυτοποίηση της σορού, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Ο Γιώργος Σαββίδης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσο του ιδίου όσο και της κυπριακής Πολιτείας, στην οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μαρία Λουκαίδου

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΕΡΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:59

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.