Χαλκιδική: Κακοκαιρία με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Έξι νεκροί - μεταξύ των οποίων δύο παιδιά - δεκάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από χθες βράδυ τη Χαλκιδική.

Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, ένα 8χρονο παιδί από τη Ρουμανία έχασε τη ζωή του στα Νέα Πλάγια, όταν το στέγαστρο ταβέρνας καταπλάκωσε θαμώνες του καταστήματος. Στο ίδιο σημείο τραυματίστηκε θανάσιμα και μια 54χρονη, επίσης από τη Ρουμανία, Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί από την Πυροσβεστική εάν τα δύο θύματα είχαν συγγένεια.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν επίσης τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη και το όχημά τους φαίνεται να ανατράπηκε από τους σφοδρούς ανέμους. Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 18 ετών, είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.
Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όπου δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και τον γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

00343B52 C9F9 F78B 95EC AF778EE80078

«Η κατάσταση ήταν τραγική, αυτό φαίνεται κι από τα συμβάντα που πέρασαν από το Κέντρο Υγείας. Ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής για την περιοχή μας, δεν την έχουμε ξαναζήσει», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, ο κ. Αθανάσιος Καλτσάς.
«Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα έρευνες διεξάγει το Λιμενικό Σώμα στην θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας για τον εντοπισμό 62χρονου ψαρά. Όπως έγινε γνωστό, είχε πάει με την ξύλινη βάρκα του γύρω στις 18.00 για ψάρεμα• έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

w11 61035dentroptwshpyrosvestikh800454

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική λίγο μετά τη 01.00, αναφέρεται ότι ως εκείνη την ώρα είχαν γίνει 30 διασώσεις από κατοικίες και οχήματα και εκατοντάδες κοπές δέντρων, απομακρύνσεις αντικειμένων από το οδόστρωμα και αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας.
Εξέφρασε οδύνη για τα θύματα της θεομηνίας.  
Η κυβέρνηση θα προβεί, είπε σε ό,τι είναι δυνατόν για να συμπαρασταθεί για την απώλεια αυτών ανθρώπων.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έκαμε λόγο για πρωτόγνωρη κρίση.α Οι αρχές, είπε, θα συνεχίσουν να συνδράμουν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Φωτιά στον Παρνασό - εκκένωση κατασκηνώσεων

Εξάλλου, αναστάτωση προκλήθηκε για διακόσιους μαθητές και τους γονείς τους τα ξημερώματα στον Παρνασό όπου ξέσπασε πυρκαγιά από κεραυνό.
Η φωτιά μαινόταν στην περιοχή της Αμφίκλειας, κοντά σε δύο κατασκηνώσεις.
Εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
Οι μαθητές μεταφέρθηκαν, ωστόσο, επικράτησε αναστάτωση καθώς μέσα στη νύχτα έφθαναν στην Αμφίκλεια δεκάδες γονείς για να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους είναι καλά.

Πηγές: Αλφόνσος Βιτάλης, ΑΠΕ, naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:41

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.