Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %15 %660 %2019 %17:%Ιουν

Στήριξη της Αθήνας στην Κυπριακή Δημοκρατία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την πλήρη στήριξη της Αθήνας στην Κυπριακή Δημοκρατία, απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απέρριψε το ενδεχόμενο να προκύψουν νέα Ίμια, τόνισε ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτε στην τύχη.
Σήμερα είπε, έχει αναβαθμιστεί το διεθνές κύρος της Ελλάδας και έχουν ισχυροποιηθεί οι διπλωματικές συμμαχίες της χώρας, ενώ η Τουρκία είναι εντελώς απομονωμένη, με τις ενέργειές της να καταδικάζονται ως παράνομες και προκλητικές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα ο κύριος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης, ώστε να μην προκύψει κάποιο ατύχημα.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ότι η διχοτόμηση δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις οποιασδήποτε ελληνικής ή κυπριακής κυβέρνησης.
Διαβεβαίωσε ότι μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας υπάρχει απόλυτη συναντίληψη και κοινή χάραξη στρατηγικής, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή: Αλφόνσος Βιτάλης