Ελλάδα: Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων

Άρχισαν οι πανελλαδικές εξετάσεις, σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου, με τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να δίνουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα των Νέων Ελληνικών στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι.

Στους υποψήφιους δόθηκε απόσπασμα της ομιλίας του Α. Καμύ στην Ακαδημία της Σουηδίας κατά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1957, το οποίο αναφερόταν στην Τέχνη και στον κοινωνικό ρόλο του καλλιτέχνη.

Στο δεύτερο θέμα δόθηκε ποίημα της Ιταλίδας ποιήτριας Alda Merini με τίτλο «Ένα ποίημα δυο ερμηνείες».

Μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν κατά πόσο έχουν ανάγκη από κάποια μορφή τέχνης (μουσική, ζωγραφική, θέατρο, λογοτεχνία κ.λπ.).

Δείτε αναλυτικά τα θέματα εδώ.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στο μάθημα της Άλγεβρας.

Επιπλέον, αύριο, Παρασκευή 7 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι εξετάσεις και για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), με την εξέταση στο μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας).

Συνολικά, περίπου 102.000 υποψήφιοι διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών (από τις 6/6/2019 έως τις 2/7/2019) η είσοδος του κοινού και των δικηγόρων στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα πραγματοποιείται μόνο από τις 12:00 έως τις 14:00.

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο για τις πανελλαδικές

Αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) τα Μηχανογραφικά Δελτία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019. Έτσι, οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα, μέσω του συνδέσμου «Εξετάσεις», να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό που τους ενδιαφέρει.

Συγκεκριμένα, τα τρία μηχανογραφικά έχουν ως εξής:

1. Το μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018.

2. Το Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017.

3. Το Μηχανογραφικό Δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. το 2017 και το 2018.

Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση σε δεύτερο χρόνο.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:14

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.