Πρόωρες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις που πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου, μετά την ανακοίνωση της τελικής εκτίμησης των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.



«Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αγνοήσει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών.

«Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών, όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στον λαό», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

«Ο ελληνικός λαός –αυτός, και μόνον αυτός– είναι εκείνος που θα πάρει την οριστική απόφαση για το αν θα συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών ή αν επιθυμεί την επιστροφή στα σκοτάδια της λιτότητας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την επιστροφή στο χθες που όλοι ζήσαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σκιαγραφώντας έτσι το βασικό πολιτικό δίλημμα, το οποίο αναμένεται να θέσει προς τους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο.

Απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη «δική του καθαρή εντολή», σημειώνοντας ότι η αφοσίωση στο λαό δεν είναι μια «τακτική, αλλά μια ηθική υποχρέωση».

«Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια. Και το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς. Για αυτό και θα απευθυνθούμε σε αυτούς», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
13:04
Μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
12:44
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.