Ελληνικό ΥΠΕΞ σε Ακάρ: Η Τουρκία να μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο

Η Τουρκία ας μάθει να σέβεται το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως αυθαίρετα το ερμηνεύει, απαντά η Αθήνα στις απειλές Ακάρ.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Άγκυρα οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις. Η Αθήνα καθιστά σαφές ότι η έγερση ανάλογων ζητημάτων από την Τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση κατά την οποία μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο δικαίωμα της, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα επιθυμεί να καλλιεργήσει.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών και κάλεσε τον ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, διαφορετικά η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της.
Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «πρέπει να δοθεί τέλος στις παραβιάσεις που είναι αντίθετες με τις συνθήκες, τη φιλία και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Πρέπει να διατηρηθεί και να συνεχιστεί το μη αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών αυτών. Αναμένω από τον αγαπητό μου φίλο, τον Έλληνα ομόλογό μου στο πλαίσιο των ειλικρινών, εποικοδομητικών επαφών και των σχέσεων καλής γειτονίας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα τόσο σε αυτό όσο και στα άλλα θέματα. Διαφορετικά, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία σέβεται πάντοτε τις διεθνείς συμφωνίες. “Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Αναμένουμε και από όλους τους γείτονές μας να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο”, ανέφερε.
Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ακόμη ότι εργάζονται για να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο και με διάλογο τα προβλήματα στο Αιγαίο, την Μεσόγειο και την Κύπρο.
Για τους S400, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος αποτελεί μέτρο για την υπεράσπιση της Τουρκίας απέναντι στην αεροπυραυλική απειλή. “Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα και άλλες σύμμαχες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν S300. Αντικρίζουμε με σεβασμό τις αποφάσεις των χωρών αυτών σε αυτό το θέμα. Σε τελική ανάλυση, η Τουρκία ω σύμμαχος του ΝΑΤΟ έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της στις διμερείς της σχέσεις και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Πηγή: Αλφόνσος Βιτάλης, Ελλάδα , Αννα Ανδρέου , Τουρκία 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.