«Χιόνη»: Θυελλώδης άνεμοι και τσουχτερό κρύο

το άρθρο

Μέγεθος Κειμένου Aa Aa

Η κακοκαιρία «Χιόνη» συνεχίζει να επηρεάζει τον καιρό της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, το πρωί της Πέμπτης. Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ/meteo.gr έως τις 8 το πρωί σήμερα, ήταν στον νομό Χανίων (100 χιλιοστά στο Έλος, 58 στο Ακρωτήρι και 51 στο κέντρο της πόλης) και στη Στενή Ευβοίας (53 χιλιοστά).

Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Οι ισχυρότερες ριπές που κατέγραψαν σήμερα το πρωί οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo, ήσαν στον Ισθμό Κορίνθου (134 χιλιόμετρα την ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (124 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (109), στη Σαμοθράκη (105) και στη Μονεμβασιά (105).

Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένεται να συνεχίσουν έως το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν σταδιακά κατά ένα έως δύο μποφόρ. Παράλληλα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

meteo.grΟι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ την Πέμπτη 14/02meteo.gr

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 10 Μποφόρ.

Σε ισχύ βρίσκεται το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλόννησο για Βόλο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Πέμπτη 14-02-2019

Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις

Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα καταιγίδες, καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Όμως τα φαινόμενα αυτά γρήγορα από τις βορειότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ο όποιος στα βόρεια θα είναι καταιγίδες τόπους ισχυρός.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος. Από τις βραδινές ώρες θα αναπτυχτούν πάλι νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιονίου τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο καταιγίδες τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολικής Στέρεα, Εύβοιας, ανατολικής Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Μέχρι το μεσημέρι από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά καταιγίδες, καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, καταιγίδες τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά -ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά 9 με 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: από 05 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 15-02-2019

καιρός: στη δυτική Ελλάδα αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιονίου από το απογευματινές τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί καταιγίδες τόπους παγετός, ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Πηγές: meteo.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.