Bίτσας: Στη Σάμο λειτουργούν εγκληματικά δίκτυα διακίνησης προσφύγων

Στην ύπαρξη εγκληματικών δικτύων διακίνησης προσφύγων που δρουν στη Σάμο αλλά και στα παράλια της Τουρκίας, αναφέρθηκε ο Έλληνας Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη, ο κ. Βίτσας παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στη Σάμο έχει τεθεί «εκτός ορίων». Όπως δήλωσε, τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης των προσφύγων είναι πολύ ισχυρά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία, και η δράση τους θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των προσφύγων. «Έφθασαν πρόσφυγες με 8 μποφόρ και ήμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα», είπε ο Έλληνας Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα όσον αφορά τη Σάμο, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι όχι μόνο οριακή, αλλά έχει ξεπεράσει και το όριο. Αυτή τη στιγμή στο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται 3.686 πολίτες τρίτων χωρών σε ένα μικρό κέντρο χωρητικότητας 650 ατόμων». Αναφερόμενος σε αύξηση των αφίξεων το 2018 σε σχέση με το 2017, ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι «πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Επιμένουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τις επιστροφές. Πρέπει να λειτουργήσει ο διορθωτικός μηχανισμός εισροών εκροών. Αυτό όμως που συμβαίνει στη Σάμο και στη Λέσβο είναι ότι δεν εφαρμόζεται».

Επισημαίνοντας ότι η περίπτωση της Σάμου βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Βίτσας εκτίμησε ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου ότι έως τα τέλη Απριλίου θα έχει ανοίξει το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο νησί.

Από την πλευρά του, ο ερωτών βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης, καθώς και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, διατύπωσαν το αίτημα να τεθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό το ζήτημα της τήρησης της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνάντησής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.