Μητσοτάκης: Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός

Δριμύτατη επίθεση εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα «σύννεφο πολιτικού αμοραλισμού που σκεπάζει την πολιτική ζωή του τόπου».

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με τακτικισμούς και τοξικότητα αναζητά συμμάχους «προκειμένου να εδραιωθεί για λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία».

«Από όσα είπατε τόσα χρόνια συγκρατώ αυτό που εσείς είχατε πει στο 3ο Συνέδριο της Νεολαίας: την ψήφο εμπιστοσύνης δεν τη δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Τη δίνει ο λαός, ανοικτά και καθαρά μέσα από τις εκλογές. "Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα"», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία» και «άθλιο θέατρο», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι «σκηνοθέτησαν το διαζύγιό τους», με στόχο την ταυτόχρονη παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία, την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη διατήρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ως προς το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι «παραχώρησε Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα», με προβλέψεις της Συμφωνίας που, σύμφωνα με τον ίδιο, παραβιάζουν την εθνική γραμμή στο Μακεδονικό.

Καταφερόμενος εναντίον βουλευτών που αναμένεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «κομπάρσους βουλευτές που αλλιώς μπήκαν, αλλιώς ενήργησαν και αλλιώς θα φύγουν από τη Βουλή». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι όποιος βουλευτής «δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λέει “ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Στηρίζει μια κυβέρνηση “κουρελού” χωρίς ατζέντα».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σε καιρό δημοκρατίας «καμία κυβέρνηση δεν έκανε υπουργό Άμυνας εν ενεργεία στρατιωτικό», επιλογή η οποία παραβιάζει κατάφωρα «τη διάκριση πολιτικής εξουσίας και ενόπλων δυνάμεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ακούστε το εσείς που δήθεν έχετε και δημοκρατικές ευαισθησίες. Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν η 21η Απριλίου του 1967», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι σέβεται τον κ. Αποστολάκη, αλλά διαφωνεί κάθετα με την απόφαση που πήρε να δεχτεί τη συγκεκριμένη θέση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:09

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.