Δήλωση Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο

Επί σχεδόν 4 χρόνια είχα μια έντιμη και μια ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σημείωσε «είναι γνωστό σε όλους μας ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και ήταν σε όλους γνωστές οι ιδεολογικές μας διάφορες, με τον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο, τα τέσσερα αυτά χρόνια πιστεύω ότι με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πιστεύω πολλά και σημαντικά πράγματα».

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η συγκυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την πολύ δύσκολη περιπέτεια «την περιπέτεια των μνημονίων» δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση την αποκατάσταση της κανονικότητας, τη στήριξη των πλέον αδύναμων, αλλά και το γεγονός πως κατάφεραν «να ανοίξουν τον δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης». «Για όλα όσα πετύχαμε θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη σημαντική συμβολή του σε όλη αυτή την προσπάθεια, όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «ζήτησα από τον Πάνο Καμμένο, όπως και από όλους, καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες, ευχαριστω λοιπόν τον Πάνο Καμμένο, όχι μόνο για όλα όσα πετύχαμε μαζί αυτά τα χρόνια αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παραίτηση που υπέβαλλε ο υπουργός Άμυνας- και στη δήλωση του κ. Καμμένου ότι θα ζητήσει το ίδιο από τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ - σημειώνοντας πως την έκανε δεκτή και προσθέτοντας: «θα κάνω δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψιν μου. Έχω καταστήσει σαφές με τη θέση και τη στάση μου εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι βασική μου επιδίωξη μετά την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή περιπέτεια είναι να αποκατασταθεί ο ρόλος και η θέση της χώρας στο διεθνές στέρεωμα, να ξανακερδίσουμε τον ηγετικό μας ρόλο στα Βαλκάνια, να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα μέσα από τις συμμαχίες της, αλλά και τη σταθερή πορεία της αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφαλείας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο». Υπογράμμισε, δε, ότι για τον ίδιο αυτό αποτελει εθνικό στόχο. «Έχω διαμηνύσει», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «με απόλυτη σαφήνεια ότι μπροστά σε αυτόν τον εθνικό στόχο, μπροστά στο προφανές εθνικό όφελος και στο εθνικό συμφέρον δεν πρόκειται να κάνω πίσω, δεν πρόκειται να δειλιάζω, δεν πρόκειται να λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος», ξεκαθαρισε.

«Ο νέος υπουργός Άμυνας, ο οποίος θα ορκιστεί τις επόμενες ημέρες θα είναι ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και αυτό είναι σαφές μήνυμα από την πλευρά μου ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ούτε ένα λεπτό στον ευαίσθητο τομέα της εθνικής Άμυνας και της εθνικής ασφαλείας της χώρας», τόνισε. «Όπως πορεύτηκα τα προηγούμενα χρόνια στη θέση του πρωθυπουργού έτσι θα πορευτώ και τώρα, το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα, όπως όλοι γνωρίζετε, να αφήσω ασαφές και αμφίσημο εάν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών της εθνικής αντιπροσωπείας η οποία στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης μου για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου» σημείωσε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει «το έργο δεν είναι ασήμαντο, έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικές προκλήσεις, έχουμε την αποκατάσταση πλήρως της κανονικότητας, έχουμε τη στήριξη της κοινωνίας, έχουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, έχουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, έχουμε την ενίσχυση των αδύναμων, εκείνων που δεν μπορούν να στηρίξουν το ενοίκιο της στέγης τους, έχουμε την διευκόλυνση όλων όσοι έχουν μεγάλες οφειλές και βάρη, αλλά έχουν αρχίσει πια να έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν, κρίσιμα νομοθετήματα, κρίσιμες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις θεσμικές τομές υπογραμμίζοντας το ζήτημα της συνταγματικής αναθεωρησης. «Επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί, δεν έχει την πολυτέλεια η χώρα να χάσει αλλά πέντε χρόνια και να συνεχίσει με αυτόν τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών ή και με άλλες διατάξεις που είναι χρήσιμες και σημαντικές για την ενίσχυση της δημοκρατίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση. Υπενθύμισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό των σχέσεων εκκλησίας - κράτους «έλεγα λοιπόν ότι το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα να αναζητώ ad hoc πλειοψηφίες σε όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτές τις πλειοψηφίες θα τις έβρισκα, όμως επαναλαμβάνω ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς. Πάντοτε είμαι αυτός που δεν δειλιάζει μπροστά σε αυτό που θεωρεί εθνικά ωφέλιμο. Για τον λόγο αυτό, έχω ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα πάμε άμεσα στη διαδικασία που το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση μου, προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία σε όλες αυτές τις κρίσιμες για την χώρα και την κοινωνία επιλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.Όπως πρόσθεσε, άλλωστε, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συνταγματική θητεία της μέχρι τον Οκτωβρίο του 2019. «Ο καθένας και η καθεμία οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο, απέναντι σε αυτό που πιστεύουμε βαθιά ως εθνικό συμφέρον. Πρώτος εγώ, τα μέλη της κυβέρνησης μου, αλλά βεβαίως και κάθε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, επαναλαμβάνω ότι το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα δεν το έκανα ούτε το 2015, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση τότε με προέτρεπε να συνεχίσω χωρίς να είναι σαφές ότι έχω την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών. Δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Θα ζητήσω την εμπιστοσύνη της Βουλής για να προχωρήσω μπροστά στις μεγάλες αυτές τομές που είναι απαραίτητες για τον τόπο, που θα δώσουν ανάσα προοπτικής στην κοινωνία αλλά και θα αναβαθμίσουν τον διεθνή ρόλο της χώρας. Και ο καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.