Τσίπρας -Ντράγκι: Το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται από το ιταλικό

To ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται αργά αλλά σταθερά από το ιταλικό και σταθεροποιείται παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ χρηματοδοτεί το ιταλικό και όχι το ελληνικό μέσω του QE. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα συζήτησης που είχε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με τον Επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, αυτό αποδεικνύει δύο δεδομένα, αφενός ότι οι αγορές εκτιμούν σιγά σιγά τη βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου οι όποιες διακυμάνσεις οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες και δεν έχουν τα αίτια τους στην ελληνική οικονομία. Επιπλέον, η ελληνική οικονομία χαίρει διαρκούς βελτίωσης και αναβαθμίζεται και από τις αγορές.

Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη Σύνοδο, έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας RESCEU που προωθεί η Κομισιόν και ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, πριν από το τέλος του 2018.

Ο Πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του τόνισε ότι το Συμβούλιο δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο τη λήψη αποφάσεων σε καίρια ζητήματα, όπως για παράδειγμα ο επόμενος πολυετής προϋπολογισμός (που αρχικά ήταν να συνομολογηθεί πριν το τέλος του έτους), ή το ζήτημα της αναθεώρησης του συνθήκης του Δουβλίνου για το άσυλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την λεγόμενη "υποχρεωτική έμπρακτη αλληλεγγύη", έναντι της "υποχρεωτικής μετεγκατάστασης" και μαζί του συμφώνησαν τόσο η Α.Μέρκελ όσο και ο Εμ.Μακρόν. Τόνισε δε ότι δεν είναι δυνατόν να στρέφεται συνεχώς το ενδιαφέρον προς την εξωτερική διάσταση (φύλαξη συνόρων) και να ξεχνάμε μονίμως την εσωτερική, προειδοποιώντας ότι η Αυστριακή προεδρία θα κριθεί και αυτή εκ του αποτελέσματος και της προθυμίας που έδειξε επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:01

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.